USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

«Пластик» для безвізового в’їзду до Польщі коштуватиме 20 євро

25 Червня 2009 16:39
Договір про малий прикордонний рух між Польщею та Україною затвердили остаточно. Жителі населених пунктів (міст, сіл та районних центрів), розташованих за тридцять кілометрів від кордону, і ближче з наступного місяця зможуть їздити до Польщі без віз (з 1 липня документ набуває чинності). Про це повідомляють «Волинські Новини».
 
Для того, щоб оформити закордонний паспорт та спеціальну пластикову картку, заяви у польських консульствах Львова та Луцька прийматимуть із початку липня.
Польська сторона пообіцяла, що жителі районних центрів зможуть оформляти пластикові картки вдома. Для цього представники Генконсульства Польщі у Львові та Луцьку виїжджатимуть на місця (там створять відповідні пункти). За словами Генконсула РП у Львові Гжегожа Опалінського, зараз така можливість розглядається. Це потрібно зробити для того, аби біля польських консулятів не з’явився новий наплив людей.
 
За попередніми даними, на пластикову картку претендує понад 800 тисяч українців з 1,1 тисячі населених пунктів. З обох країн картку матимуть 1,5 мільйона осіб. Перший раз пластикову картку видаватимуть на два роки. Якщо за цей час власник не порушить закону, наступного разу він має право претендувати на п’ятирічний дозвіл. Коштуватиме оформлення документів 20 євро. Пільги матимуть пенсіонери, інваліди та діти до 18 років (їм «пластик» видаватимуть безкоштовно), – пише «ВЗ».
 
Довідково:
 
Для оформлення пластикової картки потрібно:
 


  • заповнити анкету (зразок можна взяти у польському консульстві);


  • купити страховку (вона має бути дійсною на час перебування за кордоном);


  • документ, який підтверджує, що людина проживає у цій зоні не менш ніж три роки (довідка з місця проживання).

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus