USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Плата за ремонтовані до ЄВРО-2012 гуртожитки не ростиме

8 Листопада 2011 17:08
Для студентів ціни на проживання у гуртожитках після ремонту до ЄВРО-2012 залишаться незмінними.

Про це повідомив перший заступних голови Комітету науки і освіти Максим Луцький, - пише УНН .

За його словами, згідно з наказом Міносвіти, граничний розмір плати за проживання в студентських гуртожитках ВНЗ не може перевищувати 40 % мінімальної академічної стипендії.
"Розмови про підвищення оплати за гуртожитки після ремонтів до ЄВРО-2012 є абсолютно безпідставними. Так, умови покращаться, але плата залишиться незмінною. Максимальна ціна - 40 відсотків від стипендії. За порушення цього наказу керівники вищих навчальних закладів мають нести персональну відповідальність", - наголосив народний депутат.
Нагадаємо, Міністерство освіти і науки, молоді та спорту, Міністерство фінансів і Міністерство охорони здоров'я з 29 березня встановили граничну плату за проживання в гуртожитках для студентів.
Міністерства вирішили, що граничний розмір плати за проживання в студентських гуртожитках ВНЗ з урахуванням ПДВ, виходячи з нормативу 6 квадратних метрів житлової площі (у новопобудованих гуртожитках - 8) для студентів, абітурієнтів, клінічних ординаторів, аспірантів і докторантів, не може перевищувати 40% мінімальної звичайної місячної академічної стипендії.
Крім того, гранична плата за гуртожиток для курсантів ВНЗ цивільної авіації, морського та річкового транспорту, Севастопольського національного інституту ядерної енергії та промисловості, які отримують безкоштовне харчування, а також для студентів індустріально-педагогічних ВНЗ 1-2 рівнів акредитації, які вчаться за програмами підготовки майстрів виробничого навчання і забезпечуються безкоштовним триразовим харчуванням, становить 20% від стипендії.

Для студентів вищевказаних закладів, які забезпечуються безкоштовним одноразовим харчуванням, плата за гуртожиток не може становити більш як 30%.
Студенти серед дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки, а також студенти, які в період навчання віком від 18 до 23 років залишилися без батьків, забезпечуються гуртожитком безкоштовно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
небайдужа Показати IP 9 Листопада 2011 12:02
Ви про що?!!! Плата ВЖЕ ЗРОСЛА!на 100 грн!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus