USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Постанову про плату за підключення до газових мереж вимагають скасувати

3 Квітня 2017 14:54
Поборами населення назвали постанову НКРЕКП щодо абонентської плати за підключення до газопостачання, адже газ для населення подорожчає утричі. Заради скасування постанови скликатимуть позачергові сесії місцевих рад.

Про це йшлося під час прес-конференції першого заступника виконувача обов’язків голови обласної партійної організації ВО «Батьківщина» Андрія Козюри на тему «Абонплата за підключення до газорозподільчих мереж – це ще один податок для громадян» 3 квітня у Луцьку.

Андрій Козюра зазначив, що 28 березня НКРЕКП ухвалила чергові авантюрні постанови, якими безпідставно встановила розмір абонентської плати за підключення до системи газопостачання. З 1 квітня для населення та промислових споживачів діятимуть нові тарифи за спожитий газ незалежно від обсягу споживання. Для середньостатистичного споживача вартість газу таким чином потроїтся.

Так, нині платіжка за газ становить 30 гривень на місяць, де 26 гривень становить вартість споживання газу і 4 гривні – вартість його транспортування, а з 1 квітня споживачі платитимуть 90 плюс 26 гривень за транспортування. Таким чином, загалом платіжка становитиме приблизно 116 гривень замість 30.

Всі ці кошти надходитимуть облгазам. Так, ПАТ «Волиньгаз» планує отримати 525 мільйонів виручки від нарахованої абонплати. У віддалених районах тариф буде вищим, ніж в розвинених промислових районах та великих містах.

Встановлення таких поборів назвали неприпустимим, тому що газотранспортна мережа належить державі, а прибуток внаслідок прийнятої постанови отримуватимуть облгази, які лише користуються мережею.
Отже, ВО «Батьківщина» ініціює позачергові сесії міських, районних рад для того, щоб скасувати постанову, якою встановлені побори з населення. Планують ухвалювати відповідні звернення до президента та Верховної Ради. Коментуючи заяву Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана про те, що він виступатиме за скасування такої постанови, Андрій Козюра зазначив, що керівник уряду повинен був заздалегідь знати про те, що постанова НКРЕКП призведе до значного здорожчання газу для населення. Отже, така позиція Прем’єр-міністра – лише маніпулювання та загравання з населенням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
ВОВК Показати IP 3 Квітня 2017 15:01
тупо не платити 90 грн. і нічого ці шакали не зможуть зробити.
Мія Показати IP 3 Квітня 2017 15:07
Козюра, канєха маладєца і завжди встигає підлаштуватись під зміни вітрів... Але... чи бува не від партії "Батьківщина" він пройшов до міської ради??? і чи бува, не славна Батьківщина одноголосно у ВР голосувала за Закон Про ринок природного газу, яким "абонплата" передбачена???))) Ай-яй-яй Андрію...)
абонплата Показати IP 3 Квітня 2017 16:07
И это воровское сучье -скотыняки орет на весь мир что увеличили минимальную зарплату простому люду ... аж три двести...а сами барыги-казнокрады на сколько себе увеличили зарплаты...и вообще я не понимаю почему подробно не декларируют происхождение всех этих миллионов ....И когда вся эта шобла пороха уже нахапается и начнет думать о народе а не о своем чреве ... Вы только посмотрите на них ...бедные скотыняки они за последний год так разпухли от "голоду," что уже их брюхатые телеса и морды скоро не будут вмещаться ни в один экран телевизоров
Лучани Показати IP 3 Квітня 2017 16:08
Андрій, ти молодець !
Кум Показати IP 3 Квітня 2017 16:13
Облгази користуються мережею і все. Навіщо потрібний волиньгаз, який нічого не робить, навіть колонки, газові плити не ремонтує, газові лічильники не встановлює. Сидять, тільки штани протирають.
Стерео_07 до Кум Показати IP 3 Квітня 2017 17:36
Облгаз кожного року зобов"язаний вкладати в ремонт мереж мільйони гривень, що й до речі робить. Його завдання забезпечення цілодобової подачі газу, безпечної і без аварій. Радій краще, що колонку чи плитку можеш собі ремонтувати в кого хочеш і за ціну яку сам обереш.
Петька до Стерео_07 Показати IP 3 Квітня 2017 20:35
Так, зобов"язаний вкладати мільйони грн. в ремонт,але вкладає собі в кармани і зберігає крадені гроші в Польських банках.А відносно ремонту " в кого хочеш", то напиши скільки вчаділо людей за останні роки. Бігаєте, торби носите, щоб відмазатись, що то не чадний газ, а серце зупинилось просто так, мабуть, щось з"їв....
Споживач Показати IP 3 Квітня 2017 18:47
коментар було видалено
Мешканець Показати IP 3 Квітня 2017 20:03
Пазл зійшовся.НКРЄКП зменшить плату за тепло в багатоповерхівках в обмін на абонплату.Тобто вони не можуть і не хочуть виконувати Закон" Про комерційний облік газу",який закінчується 01.01.2018р.А до 01.01.2018 в кожне помешкання лічильник повинен бути встановлений безкоштовно.Нас знову дурять.Ну це просто ЦИНІКИ.Не "проконає".Люде все розуміють і буде дуже боляче декому.Не піддавайтесь на провокації.РАЗОМ МИ СИЛА!!!
Лучанин Показати IP 3 Квітня 2017 20:38
А абонплату за світло, за воду теж будемо платити ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus