USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Волиньрада назвала неприпустимою абонплату за підключення до газових мереж

12 Квітня 2017 15:43
Неприпустимим вважають введення абонплати за підключення до системи газопостачання депутати облради, які звернулися до центральних органів влади.

Про це йшлося під час 13-ї сесії облради 12 квітня.

Депутати розглянули проект звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Генеральної прокуратури України, Національного агентства з питань запобігання корупції щодо недопустимості введення абонентської плати за підключення до системи газопостачання.

Перший заступник голови облради Олександр Пирожик зазначив, що, оскільки абонплату вже скасовано, проект звернення вирішили переробити, вказавши у ньому про недопустимість введення у майбутньому такої абонплати. Він наголосив, що звернення потрібне для того, аби нікому більше не було спокуси робити гроші з повітря та залазити у кишені простих громадян.

«НКРЕКП мало на меті вилучити транспортну складову з загального тарифу та ввести окрему обов’язкову абонентську плату ще й за «роздутим» тарифом. Інакше кажучи, кожна сім’я, незалежно від споживання, повинна була б додатково, до і так вже завищених газових тарифів, в середньому сплачувати ще 92 гривні на місяць. Не секрет, що від введення абонплати за газ, насамперед, виграють власники газорозподільних компаній, адже 70 % цього бізнесу контролює Фірташ з партнерами та компанії російських олігархів. За попередніми розрахунками, лише у поточному році, від абонплати облгази мали б отримати додатково майже 24 мільярди гривень. При цьому, вони самі не сплачують жодної копійки за користування державними та комунальними газопроводами», - йдеться у зверненні.

Президента депутати закликали підписати указ про звільнення членів НКРЕКП, які прийняли незаконне «рішення про абонплату» від 28.03.2017, та, відповідно до чинного законодавства, провести новий відкритий конкурсний відбір на зайняття посад членів НКРЕКП.

Депутати підтримали проект звернення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
прозорро Показати IP 12 Квітня 2017 15:48
авансом прийміть, щоб на повітря налог не вводили...
Споживач Показати IP 12 Квітня 2017 16:19
З вересня буде платня за приєднання,напевно менше ніж задумали,але вона буде.І облрада тут ні до чого.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus