USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Плацдарм біля Лимана дасть Росії перевагу у наступі на Донбасі, – британська розвідка

28 Травня 2022 09:24
Найближчими днями російські підрозділи зроблять пріоритетом на Донбасі форсування річки Сіверський Донець у районі Лимана та зберігатимуть основні зусилля навколо Сєвєродонецька. Розміщення військ окупантів показали із супутника.

Про це йдеться в розвідувальному огляді Міноборони Британії, повідомляє Європейська правда.

Розвідка відзначила, що захоплення російськими військами більшої частини міста Лиман на півночі Донецької області є підготовчою операцією до наступного етапу наступу Росії на Донбас.

Лиман має стратегічне значення, оскільки тут розташований великий залізничний вузол, а також є доступ до важливих залізничних та автомобільних мостів через річку Сіверський Донець, наголосили в міноборони Британії.

Найближчими днями російські підрозділи в цьому районі, ймовірно, зроблять пріоритетом форсування річки, сказано в огляді.

Наразі основні зусилля Росії залишаються за 40 км на схід, навколо Сєвєродонецького котла, але плацдарм біля Лимана дасть Росії перевагу в потенційній наступній фазі наступу на Донбас, коли вона, ймовірно, буде намагатися просунутися до ключових українських міст глибше в Донецькій області – Слов’янська та Краматорська.

У британському міноборони нагадали, що 26 травня ватажок так званої «ДНР» Денис Пушилін заявив контрольованим російською державою ЗМІ, що якщо Росія повністю захопить Донецьку та Луганську області, то там буде проведено референдум.

Якби Росії вдалося захопити ці райони, Кремль, швидше за все, розцінив це як суттєве політичне досягнення і представив би російському народу як виправдання вторгнення, вважають у британському міноборони.

Тим не менш, ЗСУ продовжують вести добре організовану оборону сектора і продовжують завдавати великої шкоди Росії, констатували в Лондоні.

Як пише Gazeta.ua з посиланням на CNN, супутник зафіксував у Лимані та Попасній розгорнуту артилерію Збройних сил Російської Федерації. На нових супутникових знімках компанії Maxar Technology видно російські війська в Лимані та Попасній, а також поблизу них.

«На кадрах можна побачити розгорнуту російську артилерію, бронетанкові підрозділи, що рухаються у бік Лиману, а також дислоковані в Попасну російські військові частини», – ідеться у повідомленні.

Крім того, чітко видно наслідки масованих артилерійських обстрілів, у результаті яких пошкоджень зазнали десятки будинків і будівель. Зокрема, на південний схід від Попасної і по всьому місту.
Як ми писали, згідно з даними Генштабу окупанти намагаються закріпитися в районі населеного пункту Лиман.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus