USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

Платили «за спілкування з дівчиною»: що розповіли свідки у справі сутенера-гінеколога з Луцька

24 Травня 2023 18:05
У Луцькому міськрайонному суді заслухали нових свідків у справі про сутенерство. В інтимному промислі правоохоронці звинувачують колишнього гінеколога. Василя Стефанюка раніше вже судили за сутенерство. Він отримав іспитовий термін.

Слідчі переконані, що колишній лікар невдовзі знову взявся за звідництво з проститутками, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Розповідати про знайомство з підсудним та інтимні побачення з повіями прийшли четверо свідків. Серед них – водій, викладач... Вони розказали, що платили Василю Петровичу за звідництво з дівчатами: мовляв, частина суми – за сексуальні послуги, а частина – за готельний номер.

Один із клієнтів ексгінеколога – 25-річний холостяк. Він розповів, що був п’яний і достеменно не пам’ятає, за що переказував гроші. Припустив, що за спілкування з дівчиною. І дуже злякався, аби слідчі не прийшли до нього додому, бо мама та бабуся влаштують скандал.

В інших свідків пам’ять краща. Вони розказали судді, за що платили Василю Стефанюку і що робили з дівчатами.

Колишній гінеколог уже не вперше фігурує у справі про сутенерство.

«Це вже втретє розслідується щодо нього таке провадження. Є вирок Луцького міськрайонного суду, згідно з яким чоловіка було засуджено до п’яти років позбавлення волі зі встановленням трирічного іспитового терміну. Тобто нові злочини він чинив, перебуваючи на іспитовому терміні», – повідомила речниця Волинської обласної прокуратури Наталія Мурахевич.

Прокурор клопотався, аби підсудному продовжили домашній арешт.

Його адвокат сказав, що той визнає вину. Водночас заперечив проти такого запобіжного заходу.

«Мій підзахисний визнає вину у вчиненні кримінальних правопорушень. Йому немає підстав уникати судового розслідування та судових засідань. Він не вчинив нових злочинів, не впливав на жодного свідка, хоч мав таку можливість, не спотворював речові докази», – сказав адвокат.

Суддя вирішив, що ризики є і залишив чоловіка під домашнім арештом.

«Оскільки він обвинувачується у вчиненні тяжкого злочину, санкція статті якого передбачає покарання до семи років позбавлення волі, він може незаконно впливати на показання свідків у межах цього провадження, з якими він особисто знайомий та частина з яких ще не допитана безпосередньо в судовому засіданні, суд постановив обрати відносно обвинуваченого запобіжний захід у виді домашнього арешту, заборонивши останньому залишати місце свого проживання з 20-ї години до 8-ї години ранку», – інформувала суддя Луцького міськрайонного суду Алла Полюшко.

У цій справі залишилося допитати ще вісьмох свідків.
Читати ще: Три тисячі за 2 години: повія розповіла, як працювала на луцького гінеколога-сутенера

Нагадаємо, Василя Стефанюка судили у вересні 2020 року. Тоді його викрили на сутенерстві та продажі амфетаміну. На той момент чоловік працював гінекологом у Луцькому пологовому будинку, але після викриття його звільнили. Під час розслідування він уклав із прокурором угоду про визнання винуватості, тому суд призначив йому лише три роки іспитового терміну.

Але вже у травні 2021 року поліція вдруге викрила Василя Стефанюка на сутенерстві. Він встиг місяць пропрацювати в Цуманській райлікарні, але його одразу звільнили. Чи працював він після цього лікарем, невідомо.

У січні 2023 року чоловіка знову викрили на сутенерстві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ася Показати IP 24 Травня 2023 21:22
Зрозуміти і пробачити.
джем Показати IP 24 Травня 2023 23:51
Це якась жіноча змова проти того гінеколога. Суддя, прокурор, слідча - одні жінки. А якщо серйозно то в правоохоронних органах стільки роботи - диверсанти, зрадники, навідники - а вони за повіями бігають.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus