USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

У маршрутках і тролейбусах Луцька можна буде платити картками

19 Вересня 2018 13:02
На найближчій сесії міської ради планують розглянути та затвердити проект Програми автоматизованої системи оплати проїзду та обліку пасажирів в громадському транспорті міста, яка дозволить підвищити якість та ефективність надання послуг з перевезень. Запустити програму планують у третьому кварталі 2019 року.

Про це йшлося 19 вересня під час засідання комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.

Нагадаємо, нещодавно виконком погодив проект Програми автоматизованої системи оплати проїзду та обліку пасажирів в громадському транспорті міста, однак затвердити її мають на сесії Луцької міської ради.

Як розповів начальник управління транспорту та зв’язку Володимир Степанов, 17 січня 2017 року були внесені зміни до Закону про місцеве самоврядування, зокрема про місцевий транспорт. Суть їх полягає у тому, аби в громадському транспорті незалежно від форми власності ввести безготівковий розрахунок.

Програмою автоматизованої системи оплати проїзду та обліку пасажирів в громадському транспорті пропонується введення безготівкового розрахунку в громадському транспорті Луцька.

«Ми збирали вісім луцьких перевізників і вони не заперечували щодо впровадження автоматизованої системи оплати», - наголосив Володимир Степанов. Та додав, що оператор, який має забезпечувати збір коштів, має бути обраний на конкурсній основі.

Посадовець розповів, що розрахунок має відбуватися карткою, однак якщо людина не місцева і не матиме відповідної картки, то можна буде заплатити готівкою (отримавши кошти за проїзд, водій використає свою картку). З його слів, у тролейбусах необхідно буде встановити по два валідатори, а в маршрутках – по одному.

Загальний обсяг фінансування, необхідний для реалізації програми, – 48 мільйонів 500 тисяч гривень. Зокрема, 6 мільйонів 550 тисяч гривень – кошти міського бюджету, 41 мільйон 950 тисяч гривень планують залучити з інших джерел.

Володимир Степанов каже, що наразі у міському транспорті пасажири платять готівкою, тож міська рада не має точних розрахунків потоку пасажирів, точного обліку пільгових пасажирів, до того ж водії відволікаються, коли беруть гроші за оплату. Натомість ця система, зі слів чиновника, дасть можливість позбутися цих проблем.

Члени комісії підтримали проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Лучанин Показати IP 19 Вересня 2018 13:36
Урааааа! Нарешті.
андрій Показати IP 19 Вересня 2018 15:01
я за, але як буде фізично проходити оплата у забитій маршрутці?
Лучанин Показати IP 19 Вересня 2018 15:24
Говорили, балакали... Аж до сліз! 1 валідатор в маршрутці, поставлять біля водія і водій буде розраховуватися своєю карткою за надану йому готівку. Ніби для села так зійде, але кінець... "Натомість ця система, зі слів чиновника, дасть можливість позбутися цих проблем."(С) Та не позбутися, а надибати нові! Раніше водій в маршрутці лише готівку брав, а тепер він ще до того буде відволікатися на те щоб картку до валідатора прикласти. Маразм в усій красі. Я в набитій маршрутці люди картки будуть передавати і друг другу пін код кричати чи як? Валідатор має бути на кожній площадці, тобто по кількості дверей - в маршрутці їх має бути, як мінімум, два і ще один для водія щоб готівку конвертував. Що ж то за хвороба то така що так важко думати людям.
Лучанка до Лучанин Показати IP 20 Вересня 2018 23:32
Як у багатьох містах України: на передні двері заходиш, де й платиш. На задні виходиш. Ще краще ввести картки проїзду: на місяць, на хвилини і тп. За 1000000 років зможемо як в Польщі, довіряти) і заходити в любі двері і чесно платити)
123 Показати IP 19 Вересня 2018 18:47
А хто сказав, що водій взагалі буде прикладати свою картку? Готівку взяв у кишеню і все.
Правдоруб Показати IP 19 Вересня 2018 21:42
Накінець -то позбудемся тіньових заробітків маршрутників!!! Залишиться лише хамство побороти))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus