USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Пленер «Колорит» зібрав майстрів пензля у древньому Володимирі

26 Червня 2015 17:53
XVII Міжнародний пленер художників «Колорит», в якому бере участь 16 художників з Бреста, Львова, Миколаївської області та місцеві майстри пензля розпочав свою роботу у місті Володимирі-Волинському 22 червня.

Славне княже місто представляють місцеві таланти: Ігор Мацюк, Леся Дембровська, Ярослав Дубень, Вадим Євтушек, Віктор Лемколович,

Наталія Нечипорук, Павло Юрчук, Юрій Донських, Анатолій Бойко, Ірина Надюкова.
Гості з Білорусії - Анатолій і Світлана Мелеховці та Сергій Костюк.

Львів представляють – Світлана Стародубцева і Зоряна Гуцуляк, члени Національної спілки художників України. А з Миколаївщини завітав Василь Нікітін.

У вівторок та середу художники малювали історичні пам’ятки древнього міста, у четвер запланований відпочинок на природі. У п’ятницю художники завершуватимуть свої роботи, а у суботу відбудеться закриття пленеру. У неділю – урочистий вернісаж картин учасників XVIIпленеру.

Враженнями від цьогорічного пленеру поділився художник Ігор Мацюк:

«За 17 років я вже звик до того, що у княжому місті проводиться пленер. Цьогоріч участь у ньому не беруть надто багато художників і це пов’язано із ситуацією у країні та фінансовим станом самих художників, тобто, масштаби пленеру було збавлено. Приїхали до міста шість художників – решта місцеві. Мені дуже приємно, що мій учень і учасник АТО Павло Юрчук теж долучився до пленеру. За умовами пленеру усі мали намалювати дві картини: одну з видами нашого міста, іншу – на довільну тематику. Всі роботи гарні і варті уваги».

Засновником і організатором пленеру є відділ культури і туризму виконавчого комітету володимир-волинської міської ради, культурно-мистецький центр та міське творче об’єднання художників та народних умільців «Колорит».

Основною метою пленеру є розвиток образотворчого мистецтва у жанрі пленерного живопису, створення творів мистецтва з відображенням в них місцевих об’єктів архітектурної та культурної спадщини міста Володимира-Волинського; залучення до спільної творчої праці українських та закордонних митців, реалізація спільних творчих проектів.

У Пленері можуть брати участь як професійні, так і художники-аматори без вікових обмежень. Бажаючі взяти участь в Пленері повинні про це повідомити його організаторів не пізніше, як за місяць до початку Пленеру.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus