USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Плюс два: Луцьк отримав новенькі тролейбуси, які невдовзі виїдуть на рейси. Фото

10 Червня 2021 13:04
Обласний центр Волині отримав чергові тролейбуси від місцевого заводу «Богдан». Цього разу «богданівці» передали місту два «рогатих», відтак Луцьком курсуватиме вже дванадцять новеньких тролейбусів.

Підписання документів та передача за участю керівництва міста та заводу відбулася поблизу залізничного вокзалу 10 червня.

Нагадаємо, ще в квітні минулого року міська рада підписала контракт про постачання 29 нових тролейбусів з ДП «Автоскладальний завод №1 АТ «АК «Богдан Моторс». Перші тролейбуси Луцьк отримав наприкінці жовтня, наприкінці січня місту передали ще чотири «Богдани», в середині лютого обласному центру Волині знову ж таки отримав чотири тролейбуси, а сьогодні – ще два.
Нові тролейбуси обладнані кондиціонером, USB-зарядками, мають м‘який салон та доступні для людей з інвалідністю. Також вони мають тихий хід, екологічні й економічно вигідні, адже споживають вдвічі менше електроенергії.
Як зазначив Луцький міський голова Ігор Поліщук, поки що завод вписується в заявлені строки поставки, на сьогоднішній день місто отримало вже 12 з 29 тролейбусів.

«Якщо і будуть якісь відхилення від строків поставки, які нами були обумовлені раніше, а це кінець серпня, то вони не будуть значними. Отримані тролейбуси – дуже серйозна інвестиція в транспортну галузь міста. Ми бачимо, що жовті маршрутки «Богдан» та «Еталон» перебувають на межі експлуатації, вони неекологічні, а в окремих випадках небезпечні для пасажирів. Тому ми послідовно виконуємо заявлену програму «Луцьк без маршруток», тобто мається на увазі без ось цих жовтих маршруток. Важливо забезпечити лучан нормальним транспортом, щоб вони комфортно пересувалися по місту», – зазначив Ігор Поліщук.
Також очільник міста повідомив, що сьогодні розглядається можливість замінити окремі автобусні маршрути повністю тролейбусними. Інформація, про які саме маршрути йдеться, буде згодом. Також ведеться робота в напрямку оновлення рухомого складу перевізниками, зокрема вони закуповують екологічні автобуси MAN.

Натомість керівник Луцького підприємства електротранспорту Володимир Пуц, що десять раніше отриманих тролейбусів працюють доволі добре. Перевагою є те, що завод місцевий, відтак виправляє раніше виявлені недоліки під час експлуатації.
З його слів, новенькі «Богдани» працюють на всіх маршрутах, окрім маршруту №4, оскільки розворот на Вересневому був не в дуже хорошому стані. Натомість отримані сьогодні тролейбуси планують пустити на дальні маршрути, є пропозиції пустити їх на маршрути №5 та №12.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ

Фото автора
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
О! Показати IP 10 Червня 2021 13:27
+++
Лучанин Показати IP 10 Червня 2021 13:30
Молодці, хороша новина! Це дуже хороша ініціатива, заміна тих 'гадюшних' маршруток з 'шумахерами' за кермом. Навіть по собі замітив, що деколи чекаю спеціально новий тролейбус щоб нормально і з комфортом доїхати, а раніше було наоборот. Ще б звісно дороги рівні поробити, а то боюсь що надовго тих тролейбусів не вистачить. Ну і звісно потрібно щось робити з пільговиками, ЛПЕ не має бути збитковим! Для того щоб громадяни їздили якісним транспортом він повинен оновлюватись, підтримуватись в належному вигляді! Але пільговиків дуже багато, вони їздять у ньому чи треба чи не треба!
ЛучанинУ до Лучанин Показати IP 10 Червня 2021 16:16
Про який комфорт мова?! Коли кондиціонер не включений і людей як у консервній банці? Ну комфорт... :(
додік Показати IP 10 Червня 2021 13:51
малувато світлин...
Вікторія Показати IP 10 Червня 2021 13:59
Тролейбуси - суперові, але кондиціонери не вмикають.
Хіхі до Вікторія Показати IP 10 Червня 2021 14:15
Еге-ж бо. Дивуюсь, чому безліч тендерів, де замовляють тролейбуси з кондиціонером і не вмикають) Луцькі ще й високі в салоні, тобто жодних проблем для тих, кому ДУУУУЄЄЄЄ, все повітря охолодиться і перемішається над пасажирами без прямого обдуву спітнілих голів
Хіхі Показати IP 10 Червня 2021 14:11
А недавно розповідав, що чиновники погані, не платять гроші. Може він про це тепер ще й нашому чиновнику скаже і зарплату за квітень дадуть
Лучанин Показати IP 10 Червня 2021 14:45
Доречі так, кондиціонування чомусь не вмикають. Можливо це від настрою водія залежить?
Їван з Гнідави Показати IP 10 Червня 2021 15:31
А шо то за протокольне дійство відбувається за стойками для пива ?
Хм до Їван з Гнідави Показати IP 10 Червня 2021 16:29
Чому у вас виникли асоціації саме з пивом? Столи як належить, а вулиця для соціальної дистанції
Прикро Показати IP 10 Червня 2021 15:50
Добре, що оновлюється парк електротранспорту. Шкода, що порошенківське підприємство заробляє на цьому
Хіхі до Прикро Показати IP 10 Червня 2021 16:27
Це доволі гучно сказано про заробітки. Фінрєз так собі у них, зате тролейбуси класні, свої, луцькі
луцький Показати IP 10 Червня 2021 16:15
Нові їздять по старому! Переповнені, що призведе до швидкої поломки! Замість обіцяних кондиціонерів - відкриті вікна! Водіям мабуть заборонили використовувати, щоб за реагент не платити. От така цивілізація :(
шта? до луцький Показати IP 10 Червня 2021 17:28
який ще реагент? вони просто економлять електрику так як компресор кондиціонера споживає пару кіловат в годину
Мыкола Показати IP 10 Червня 2021 16:30
Пропоную наступні вручати біля замку, раз ці всі опції замовлено, то чому б ні, тролейбуси туди заїдуть і ще краща інтеграція з серцем нашого міста
Микита до Мыкола Показати IP 10 Червня 2021 17:43
Класна пропозиція. Тим більше позицінували що троліки на "батарейках"! Туристів наїде ...
Експерт Показати IP 10 Червня 2021 20:39
1) До лучанин, кондиционер и не нужен, потому-что там всё дело в влажности воздуха, в троллейбусе нужна вентиляция нормальная и обогреватель и всё 2) табуретки реально из пивнухи взяли, ахахах.....
Лучанин Показати IP 10 Червня 2021 22:13
У Києві в літній період усі тролейбуси та автобуси з увікмненими кондиціонерами. Питання до перевізника Луцька. Що не так?
Лучанка. Показати IP 13 Червня 2021 12:02
Щеб заплатили працівникам, які ці тролейбуси роблять заробітню плату..бо люди вже замучились за обіцянки працювати, при тому, що тролейбуси роблять мало не для всієї України і на експорт, а зарплату не отримують..ЧОМУ???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus