USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Плитоноски, жилети та дощовики: волонтери з Волині шиють амуніцію для військових

6 Червня 2022 18:17
Жителі волинського села Дубове, що в Ковельському районі, шиють амуніцію для військових. Місцеві активісти організували процес фактично з нуля: приносили швейні машинки з дому або купували, багато хто взявся за шиття вперше, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Уже два місяці волонтери з Дубового шиють амуніцію для наших захисників. Розпочали з пошиття плитоносок, які щоразу вдосконалюють.

«Наші плитоноски навіть схвалили медики, тому що в них дуже зручно рухатися. Ми підшиваємо спеціальні пом’якшувачі під плечі, робимо все на липучках, аби кожен міг відрегулювати плитоноску під себе», – розповідає волонтерка Наталія Тхоржевська.

Волонтери закуповують також плити. Загалом таких жилетів виготовили вже зо три десятки. Шиють і спеціальні підсумки.

Волонтерка Любов Пантолік додає, що під час роботи передбачають додаткові кишені, наприклад, для аптечки чи мобільного телефона.

Такими жилетами місцеві волонтери забезпечили тутешню тероборону, нині шиють для тих, хто перебуває на фронті. Асортимент збільшують: починають відшивати і дощовики.

«Зараз літня пора. Дощі, вітри, роса. Хлопці написали, що їм потрібні дощовики. Ми вирішили закупити відповідну тканину. Вже відшили сім дощовиків», – говорить волонтерка Світлана Шевчук.
Читати ще: Погана броня гірше, ніж жодної: як вибрати бронежилет, плитоноску, плити та шолом на війну

Окрім того, волонтерки шиють сітки від комарів і починають відшивати навіть військову форму. Кожен їхній виріб тестують представники територіальної оборони.

Допомагають місцевим і переселенці. Наприклад, щодня шити приходить Олександра, яка приїхала в Дубове із Запоріжжя. Жінка не мала швейних навичок, однак швидко навчилася працювати за машинкою.

«Ми хочемо бути корисними, адже розуміємо, що нас захищають, що така важка ситуація. Якщо ми не об’єднаємося, то справи не буде. Як тільки я побачила, що тут дівчата шиють, відразу запропонувала свою допомогу. Хочу і сама робити якийсь внесок у спільну справу», – переконує переселенка.

Читати ще: Волонтерки, які щодня виготовляють маскування для військових у Луцьку: «Будемо плести до перемоги»

У вільну хвилину після роботи приходить допомагати навіть місцевий пожежник. «Після нічної зміни він відразу забігає до нас. Він налагоджує нам швейні машинки. Це дуже важливо», – зазначає Наталія Тхоржевська.

«Зараз такий час, що мусиш допомагати. Не тільки нести службу, а й робити інші добрі справи задля нашої перемоги», – наголошує Володимир Тищук.

Також до швейної справи в Дубовому взялися освітяни. Запустити процес їм допомогли переселенки із Києва – професійні швачки. Вони, зокрема, передали лекала. Жінки кажуть: шиють із вірою в Збройні сили України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus