USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

Побалакають із білорусами про загрозу для Світязя

20 Лютого 2012 13:51
На початку березня знову українці й білоруси зустрінуться на Хотиславському крейдяному родовищі.

Про заплановану зустріч під час апаратної наради, 20 січня, розповів голова ОДА Борис Клімчук.

За словами губернатора, на рівні Міністерства закордонних справ досягнуто домовленості про те, що на початку березня на території Хотиславського крейдяного родовища має відбутися засідання робочої групи до складу якої, зокрема, увійдуть представники влади України й Білорусі. Борис Клімчук додав, що мова про участь у засіданні й представників з Волині.

Губернатор доручив своєму заступникові Станіславу Ющику переглянути і проаналізувати список членів делегації від Волині. «Щоб волинян було побільше. А ще розглянути можливість присутності преси, бо, я так розумію, це – публічний захід» - наголосив губернатор.

Швидше за все, під час зустрічі обговорюватиметься питання розробки родовища і видобутку крейди у Хотиславському кар’єрі, наслідком чого, за прогнозами деяких українських науковців, може стати обміління й зникнення Шацьких озер.

Хотиславське родовище розташоване на відстані 30 кілометрів від озера Світязь і знаходиться безпосередньо поблизу держкордону Білорусі з України, демаркацію якого сторони не можуть завершити з часів розпаду СРСР.
У 2010 році український уряд передав білоруській стороні всі експертні висновки про загрозу зневоднення Шацьких озер і русла річки Прип’ять.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus