USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Білоруський кар’єр загрожує не тільки обмілінням Світязя, а й радіоактивними відходами

11 Лютого 2011 13:56
У Малоритському районі Білорусі, де триває розробка Хотиславського кар’єру, захороненні радіоактивні відходи, і чи не становить це додаткової загрози для екології – наразі не знає ніхто.

Про це під час прес-конференції в Луцьку розповів член ЦК Білоруської соціал-демократичної партії «Громада» Валерій Лазаренков, – повідомив ВІП.

Нагадаємо, що за твердженням фахівців, розробка крейдового родовища в Хотиславському кар’єрі Республіки Білорусь загрожує існуванню Шацьких озер.

Водойми – карстового походження і черпання крейди та вапна обабіч озер може призвести до обміління Світязя та каскаду унікальних лісових озер.За словами білоруського політика, і в України, і в Білорусі є свій інтерес до цієї проблеми, у тому числі – екологічний. У Малоритському районі – не найкраща соціально-економічна ситуація, немає важкої промисловості, нижчі зарплати.

Однак наразі незрозуміло, як загрожуватиме розробка Хотиславського кар’єру екологічному балансові регіону.
Лазаренков нагадав, що в Малоритському районі захоронені навіть радіоактивні відходи. Наразі ж не вивчена можливість небезпеки у такому зрізі.

Тому білоруські соціал-демократи вважають, що розробка кар’єру не припустима до того моменту, поки не будуть узгоджені висновки незалежних українських та європейських екологів про те, чим загрожує Хотиславський кар’єр системі озер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus