USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Поблизу Чорнобиля горять сотні гектарів лісу. Задіяна спецавіація. ОНОВЛЕНО

28 Квітня 2015 18:17
Горять лісові квартали на території спеціального комбінату "Чорнобильська пуща". Горить у тому числі ліс на території зони відчуження поблизу міста Чорнобиль. Також лісова пожежа вирує поблизу селища Іванкова.

Наразі рятувальники ліквідовують пожежу, - інформує сайт ДСНС. Згідно з повідомленням, 28 квітня о 12 годині 45 хвилин до Служби порятунку Київської області надійшло повідомлення про окремі осередки пожежі на трьох лісових кварталах на території спеціального комбінату "Чорнобильська пуща". До гасіння пожежі було залучено 182 рятувальники та 32 одиниці спецтехніки ДСНС та Держлісагентства.

Голова Держслужби України з надзвичайних ситуацій Зорян Шкіряк годину тому заявив, що у зоні відчуження на території спеціального комбінату «Чорнобильська пуща» горить 320 гектарів лісу.

З його слів, на місці працюють понад 200 людей особового складу та 35 одиниць техніки ДСНС. Підрозділи ДСНС зупинили розповсюдження вогню в бік ЧАЕС, загрози об,єкту укриття немає.

«Головні зусилля наших вогнеборців зосереджені на гасінні верхового загоряння лісу. На цей час, завдяки своєчасному залученню авіації ДСНС, вдалося збити верхову пожежу на основних осередках загоряння. Ситуація під контролем. Працюємо», – додав він.

Щодо масштабної лісової ( близько 320 Га ) пожежі на території зони відчуження. Підрозділи ДСНС зупинили розповсюдження ...

Posted by Зорян Шкиряк on 28 Апрель 2015 г.


Як повідомляє BBC-Україна, на місці події розгорнуто штаб пожежогасіння, працює мобільна оперативна група на чолі з першим заступником ГУ ДСНС України у Київській області Олександром Ткаченком.

Для проведення повітряної розвідки і гасіння осередків пожежі задіяно вертоліт Мі-8 з водозливним пристроєм, "Єврокоптер" та два пожежні літаки Ан-32 П. О 15 годині 05 хвилин здійснено перший скид води на осередок пожежі, гасіння продовжується.

На місце події прибув також особовий склад управлінь ДСНС Іванківського, Вишгородського та Бородянського районів Київської області у кількості 52-ох бійців та 9 одиниць техніки.

Для посилення угрупування пожежно-рятувальних сил до місця пожежі додатково направлено 30 бійців та 7 одиниць техніки від столичного управління ДСНС України.

На місці події розгорнуто штаб пожежогасіння, працює мобільна оперативна. За станом на 16:00 боротьба з пожежею триває.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus