USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Поблизу Ковеля планують створити індустріальний парк

21 Лютого 2019 16:09
Індустріальний парк, що включатиме у себе логістичну базу та інтелектуальні хаби цікавить представників китайського бізнесу.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій 21 лютого.

Як зауважив директор департаменту економіки та європейської інтеграції ОДА Ігор Чуліпа, представники китайського бізнесу зацікавлені ковельським індустріальним парком. У Ковель заходить вузька колія залізниці з Польщі і це дає величезні можливості для створення логістичного центру. Щотижня, з його слів, приїздять представники іноземних компаній, яких цікавить індустріальний парк. Готовий проект парку планують представити вже невдовзі.
Своєю чергою, керівник патронатної служби апарату ОДА Валерій Криворог повідомив, що індустріальний парк «Ковель» зараз на стадії реєстрації. Документи перебувають у Львівській залізниці, з якою домовилися про те, що залізниця стане учасником проекту, якщо для неї зроблять контейнерну базу. Наразі логістики контейнерів в Україні практично немає, є лише сім контейнеровозів, що катастрофічно мало. Враховуючи, що Ковель розташований поблизу кордонів з Польщею та Білоруссю, є хороша траса на Одесу, китайці зацікавлені в цьому індустріальному парку.

Член комісії Алла Лісова запитала, чи хтось прораховував, що отримає область, коли парк запрацює на повну потужність.

Валерій Криворог відповів, що індустріальний парк коштуватиме 600 мільйонів євро та створить приблизно 3-4 тисячі робочих місць. Для ОТГ і навіть для області вже за 3-4 роки, коли парк запрацює бодай на 70% потужності, він може стати найбільшим платником податків. Там працюватимуть потужні елеватор та холодильник, кілька інтелектуальних хабів. Ведуть перемовини з китайським бізнесом щодо можливості збірки там автобусів. Вважають, що індустріальний парк допоможе повернути на Волинь частину волинян, які зараз змушені виїздити на заробітки закордон.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
лучанка Показати IP 21 Лютого 2019 16:44
Потужні елеватор і холодильник-гаплик для екології і рай для щурів. Що таке інтелеатуальний хаб по-ковельськи боюсь навіть уявити.
Навуходоносор Показати IP 21 Лютого 2019 18:14
Как показывает опыт работы таких образований, создаются они исключительно под прорывные технологии будущего. Но причем здесь элеватор и причем здесь слово "хаб"? Какой-то симбиоз колхоза и биржи труда. Ведь само слово "хаб" подразумевает, что в этом месте что-то перегружается и складируется. Не понимаю, как можно складировать интеллект? Это не уголь и не пшеница. Только наивный человек считает, что гости из Поднебесной собираются кого-то в мире осчастливить своими интеллектуальными разработками. Китайцы учатся по всему миру и все самое передовое втаскивают в свою страну. А делится с кем-то - такого в практике Поднебесной не было три тысячи лет! Только наивные дядьки из областной администрации могут верить "китайским товарищам". Кстати, у руля Китая стоит Коммунистическая партия, которая в Украине запрещена. Встречаясь с такими гостями, наши чиновники нарушают закон о декоммунизации и должны быть привлечены за это к ответственности! Вот так может аукнуться этот закон, если его выполнять! А вот китайцам идеология не мешает. Главный реформатор Китая Ден Сяопин говорил:"Неважно какого цвета кошка, лишь бы она мышей ловила!" В этом вся суть китайского характера. Китайцы всегда появляются, как правило, там, где есть какое-то сырье. Китай стремительно развивается и ему нужно много сырья! Именно поэтому здесь упоминается и Одесса. Она ведь, по большому счету, нафиг не нужна для такого проекта как индустриальный парк под Ковелем. Это как "в огороде бузина, а в Киеве - дядька". А вот как порт для вывоза сырья - без Одессы не обойтись и китайцы заранее все просчитывают. Похоже, что все закончится подписанием очередного протокола о намерениях, который никого ничему не обязывает, встречей в "губернаторском доме" и обедом в ресторане. Все расходы - из карманов налогоплательщиков.
Все логічно Показати IP 21 Лютого 2019 18:47
Спочатку розвалили всю Люблинецьку індустрію: Будіндустрію, ПМК, СПМК, АТП-0262. А тепер будуть створювати в Люблинецькій ОТГ Індустріальний парк. Без коментарів...
Андрій Показати IP 21 Лютого 2019 21:06
А йде якась співпраця (консультації) з Мінекономрозвитку, щоб не прийшлося переробляти концепцію?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus