USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Поблизу Ковеля може з’явитися індустріальний парк. Проект

21 Вересня 2018 20:17
Логістичним центром та місцем для розміщення нових промислових об’єктів може стати ділянка поруч з Ковелем.

Презентація індустріального парку «Ковель» відбулася у рамках Міжнародного інвестиційного бізнес-форуму «Волинь-Інвест 2018» 21 вересня.

Голова Ковельської райдержадміністрації Віктор Козак розповів, що ідея створення індустріального парку існувала з 2007 року і вона може бути привабливою як для українських, так і для закордонних інвесторів. Він відзначив, що Ковель є географічним центром Волині, це значний залізничний вузол, місто має також вигідне автотранспортне сполучення. Найбільший вантажопотік йде через міжнародний пункт пропуску «Ізов» на українсько-польському кордоні і вже є проект електрифікації та модернізації колії від цього пункту до Ковеля до 2020 року. Це дасть змогу збільшити вантажопотік. Окрім цього, з Ковеля пролягає вузька залізнична колія до Холма, тож вантажі можна перевозити без перестановки вагонів обома коліями – українською та європейською (широка колія від Ковеля заходить у Польщу на 500 кілометрів).

Для створення індустріального парку знайшли земельні ділянки на території Люблинецької ОТГ, за кілометр від міста. Ділянка №1 має площу 29 гектарів, №2 – 16 гектарів (її пропонують відвести під автостоянку для обслуговування парку), ділянки №3 та 4 планують використовувати для розширення інвестиційних проектів. До ділянок безпосередньо прилягає автотраса М07, поблизу ділянки проходить залізнична колія Ковель-Львів, через ділянку проходить лінія електропередач потужністю у 35 та 10 кіловат, а також газопровід високого тиску, за три кілометри від ділянки є вузька залізнична колія.
Напрямком, у якому може використовуватися ділянка, може стати як деревообробка, так і машинобудування, розміщення холодильників, транспортно-логістичного терміналу для перевантаження товарів з вагонів на автомобілі і навпаки, або з колії на колію. На території ділянок хочуть також побудувати готельний комплекс, офісне приміщення, сервіс для обслуговування інфраструктури, а 20 гектарів резервної землі можна використати для виробництва теплової та електричної енергії для власних потреб. Можливий продаж побудованих об’єктів під замовлення, або продаж підготованих ділянок, створення спільних підприємств.
Голова РДА нагадав, що індустріальний парк, це нульова ставка мита на обладнання і комплектуючі до нього, які не виробляються в Україні та ввозяться для облаштування парку, нульова пайова участь у розвитку інфраструктури населених пунктів, на території яких його створено. А також 25% державна підтримка облаштування (підведення інженерно-транспортної інфраструктури) парку. Гарантією стабільності є те, що існування індустріального парку мінімум на 30 років передбачене законодавством України.

Продемонстрували також детальний план території. Так, передбачили будівництво офісного приміщення, паркінгу для вантажівок, готелю та мотелю, АЗС, вантажного терміналу, елеватора, місця для холодильників для заморожування ягід та іншої лісової продукції, а також два комплекси для заводів з виробництва будь-якої продукції.

Нагадаємо, китайські інвестори зацікавлені у створенні залізничного депо, логістичного центру поблизу Ковеля.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Реаліст Показати IP 21 Вересня 2018 20:31
Воскресили проект "Єврорегіон Буг"....
реалісту Показати IP 22 Вересня 2018 10:40
варіант№1 напевно хтось когось пхає в народні депутати, як запасний варіант, всі ми прекрасно памятаємо ІНТЕРПОРТ-КОВЕЛЬ (депутат Мартиненко) . Починається передвиборча компанія і знову починається окозамилювання і локшина на вуха. Доречі ділянка №2 там зараз виріс чудовий хвойний ліс , ділянка №3 теж ліс з свердловинами для Ковельсімашу. варіант№2 пербуваючи на державній посаді Козак просто хоче розвинути СВІЙ БІЗНЕС , ЗА РАХУНОК ДЕРЖАВИ ,В ІНШИХ СФЕРАХ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus