USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Побили профспілкового лідера волинської шахти

3 Лютого 2016 18:15
На лідерів та активістів НПГУ посилюється неприхований тиск та намагання залякати їх усіма можливими засобами, включаючи і застосування фізичної сили.

Про це заявляють члени Незалежної профспілки гірників України після побиття профспілкового лідера у Нововолинську. Відповідну заяву опублікували на сайті БУГ.

«Дійшло до того, що «смотрящі» міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина вдаються до фізичної розправи над лідерами НПГУ, які борються проти знищення енергетичної галузі України, і зокрема бездумного закриття шахт», - йдеться у заяві.

У ній також написано, що «сьогодні, 3 лютого 2016 року, поплічниками «смотрящого» міністра Демчишина Андрія Венгрина було жорстоко побито голову первинної профспілкової організації НПГУ ДП «Шахта №1 «Нововолинська» Анатолія Мухомеджанова. При чому сталося це у кабінеті директора підприємства. Мета цього нападу – залякати лідерів Незалежної профспілки гірників України. Але залякати наших активістів не вдасться нікому».

Гірники України заявляють, що Міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин днями видав накази №41 і №42, якими передбачається висмикнути кілька найкращих шахт із цілісних комплексів і віддати їх на приватизацію, а решту – знищити. Така доля, згідно з наказом №41, чекає, наприклад, три з чотирьох шахт ДП «Красноармійськвугілля» та ДП «Первомайськвугілля». Бо, приміром, у Первомайську інвесторам пропонують вкласти кошти лише у шахту «Горська».

«Наказом №42 Володимир Демчишин вивів зі складу ДП «Селідіввугілля» в окремий підрозділ шахту «1/3 Новогродівська», щоб теж запропонувати її на приватизацію. А решта копалень цього держпідприємства, навіть якщо не будуть знищені, не зможуть вижити й невдовзі припинять своє існування.

Обидва ці накази Міненерговугілля не погоджувало з профспілками, тому вони не можуть бути законними і ми добиватимемося їх відміни у судовому порядку. Також ми звернулися до міжнародних інстанцій з проханням втрутитися у ситуацію й допомогти відновити законність. Адже міністерство й уряд не пропонують програми зайнятості шахтарів, які внаслідок їхніх непродуманих дій залишаться без роботи. Немає у них і розуміння того, що буде далі з мешканцями та інфраструктурою населених пунктів, які повністю залежать від вугледобувних підприємств, котрі передбачено ліквідувати.

Наш потерпілий товариш Анатолій Мухомеджанов зняв побої у медичному закладі та звернувся з відповідними заявами до місцевих структур Національної поліції та Служби безпеки України.

Закликаємо правоохоронні органи надати належну оцінку безпрецедентному факту фізичної розправи над активістом НПГУ та вжити усіх необхідних заходів для затримання й покарання винних у цьому інциденті», - йдеться у тексті заяви.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Штефан, Луцьк Показати IP 3 Лютого 2016 19:21
Кошмар. Що там у Нововолинську твориться?
Анатоль Показати IP 3 Лютого 2016 20:19
Я в шоцi!
Шахтар Показати IP 3 Лютого 2016 22:03
А куди дивиться ПРОКУРАТУРА???
Веселка Показати IP 3 Лютого 2016 23:18
Рухнули вулик, а з нього шершні повилітали... Он, як роздухопелились в коментах... Слава Націі!!!
Вася Показати IP 3 Лютого 2016 23:21
ну так Эвропа ж... добре не вбили!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus