USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

«Ми не кишенькові», - шахтарські профспілки Гунчику

10 Липня 2017 17:04
Заяву голови Волинської ОДА про реорганізацію у вугільній галузі розкритикували профспілкові організації, наголосивши, що вони «не кишенькові» й Володимир Гунчик до них немає жодного стосунку.

Нагадаємо, під час оперативної наради в облдержадміністрації 10-го липня Гунчик заявив, що всі шахти та дотичні до них структурні підрозділи на Волині хочуть підпорядкувати одній новоствореній структурі.

«Зміни необхідні, бо сьогодні шахти просто з'їдають державні гроші. Зараз шахта № 1 у Нововолинську працює через окремий департамент, шахта № 10 добудовується через ланцюжок посередницьких структур. Робочі шахти існують за рахунок видобутку вугілля й дотації з держави, є ще ДП «Волиньвугілля». Окрім цього, будуть реорганізовані й профспілки, адже на дві шахти у нас 14 організацій, які хочуть їсти, кормитися і для цього є профспілкові внески та інші джерела доходів. Щодо санаторіїв, то вони повинні самі заробляти на себе. А всі ці адміністартивно-управлінські та соціальні заклади до 20% збільшують собівартість вугілля», - розповів Гунчик.

Та іншої думки самі члени профспілкових організацій.

«Який стосунок Гунчик може мати до профспілок!? Це - некоректно, бо профспілки це не кишенькові організації, а добровільне об’єднання й те, що він говорить – абсурд. Щодо собівартості вугілля, то профспілки до цього не мають жодного стосунку. Фінанси, які ми отримуємо – це 1% від зарплати нашого співучасника організації, тому це не має стосунку до собівартості вугілля. Раніше наша структура складалася із 25 організацій, зараз лишилося 13, бо багато шахт закрили. Звісно, є ще інші профспілки, але це виключно ініціатива та право людей, а не когось із посадовців», - обурилася головний бухгалтер Волинської територіальної організації профспілки вугільної промисловості Ірина Чорнокоз, яка зателефонувала в редакцію та висловила своє бачення ситуації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анатоль_ Показати IP 10 Липня 2017 19:20
Кому потрібні ті профспілки? Яка від профспілок виходить користь для простих трударів? Сидять собі профспілкові боси на великих зарплатах за рахунок роботяг і готові так сидіти ще 100 років. Профспілки квітнуть і пахнуть а шахтам гаплик!
К. лучанин Показати IP 10 Липня 2017 22:12
Вся проблема в тому, що в багатьох керівників і в ГУНИКА теж, вже встиг помінятись СВІТОГЛЯД !!! В них уже КАПІТАЛІСТИЧНЕ мислення. Вони (владці) вже зараз хочуть нас перемістити у 18-19століття, де був пан і холопи бо так зручніше керувати. Бідними, зубожілими та залежними людьми дуже легко управляти. Система влади , по суті в Україні не змінилась.В нас тепер олігархічний капіталізм. Профспілки в інших країнах дуже впливові і з ними влада рахується . ПРОФСПІЛКИ повинні бути в УКРАЇНІ і бути ДІЄВИМИ!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus