USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Почав вишивавати ікони, посварившись із дружиною

21 Листопада 2011 15:23
Свій талант до вишивання Олександр Шум відкрив після суперечки із дружиною, а ікони «малювати» хрестиком почав, щоб продовжити їй життя.

Про це він розповів 21 листопада під час відкриття його виставки «Господи, многії літа подай… Захисти наш рідний край» в обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки, - пише «Волинський Інформаційниї Портал».

Автор виставки розповів, що вишивати ікони почав із 2000 року, коли серйозно захворіла його дружина. Таким чином він намагався продовжити їй життя. За цей час він вишив 35 ікон. Із них на виставці представив 25. Решту ж роздав друзям, подарував церквам, продав.
Дуже своєрідно Олександр Шум відкрив у собі талант до вишивання. Розповів, що якось посварився із дружиною. І вона після суперечки сіла вишивати. На запитання, чому жінка взялася за полотно, та відповіла, що так вона заспокоюється. Олександр Шум теж спробував.
Все починалося із невеличких серветок, рушників. Наразі вишиває ікони. І якщо спочатку він сам малював їх, а потім переносив хрестиком на полотно, то зараз уже користується Інтернетом. «Стільки цікавого є в Інтернеті, що, можливо, і своєї фантазії не вистачить», – пояснив чоловік. Разом із тим зауважив, що весь час вносить у малюнки щось своє, тобто це не є банальним копіюванням схем.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus