USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Податківці безпідставно перевіряють підприємців. ВІДЕО

12 Березня 2013 17:00
Прокуратура захищає підприємців від безпідставних перевірок податкової міліції, - йдеться у повідомленні прес-служби установи.

Прокуратура області провела перевірку додержання вимог чинного законодавства службовими особами відділу податкової міліції Луцької об’єднаної державної податкової інспекції при виконанні покладених обов’язків щодо боротьби зі злочинами в сфері оподаткування.

Під час перевірки встановили, що працівники ВПМ Луцької ОДПІ упродовж вересня 2012 року – січня 2013 року надіслано більше 400 письмових запитів до суб’єктів господарювання (юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців) з вимогами надати копії документів, які підтверджують проведення певних фінансово-господарських операцій, та з'явитись для надання пояснень.

У жодному із цих випадків витребування документів у суб’єктів господарювання та виклики їх службових осіб для дачі пояснень не були пов’язані, як цього вимагає чинне законодавство, із веденням оперативно-розшукових справ чи досудових розслідувань по кримінальних провадженнях.

Таким чином, встановили факти безпідставних перевірок податківцями волинських підприємців.

За фактом перевищення службових повноважень працівниками податкової міліції Луцької ОДПІ прокуратура області внесла матеріали в Єдиний реєстр досудових розслідувань. Наразі триває досудове розслідування.

Усього прокуратура області з питань забезпечення конституційних засад підприємницької діяльності внесла 68 документів реагування, до відповідальності притягнули 88 посадовців органів влади та місцевого самоврядування, з них 68 – посадові особи контролюючих органів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Анонім Показати IP 12 Березня 2013 20:54
Податковий кодекс України 16.1.5. подавати на належним чином оформлену письмову вимогу контролюючих органів (у випадках, визначених законодавством) документи з обліку доходів, витрат та інших показників, пов'язаних із визначенням об'єктів оподаткування (податкових зобов'язань), первинні документи, регістри бухгалтерського обліку, фінансову звітність, інші документи, пов'язані з обчисленням та сплатою податків та зборів. У письмовій вимозі обов'язково зазначаються конкретний перелік документів, які повинен надати платник податків, та підстави для їх надання; 20.1.23. у випадках виявлення порушення вимог податкового та іншого законодавства України, контроль за дотриманням яких покладено на контролюючі органи, надсилати платникам податків письмові запити щодо надання засвідчених належним чином копій документів;
111 Показати IP 12 Березня 2013 23:15
Прокурори вислужуються, треба ж когось ловити, щоб їх самих за не злапали.
Всезнайка Показати IP 12 Березня 2013 23:39
Якби не твій кум Веніслав. В. тебе вже давно посадили б за ухилення від сплати податків!!!!!!!!
Янукович Показати IP 12 Березня 2013 23:41
Читайте Закон краще , а ще прокуратура .
Врач Показати IP 12 Березня 2013 23:42
Якби не податківці ви без зарплати сиділи.
Лучанка Показати IP 13 Березня 2013 08:44
Прокуратура "захищає підприємців" - плакати хочеться, так смішно. Якась інша прокуратура в нас є - таємна для захисту? Хто небудь знає ЯК ЖИВЕ прокуратура? А "дибе" та прокуратура-захисник молодих спеціалістів, які сумлінно хочуть працювати, як вчили у ВУЗі, згідно Кодексу..."захищає" ха-ха...
Анонімусу Показати IP 13 Березня 2013 08:54
"...У письмовій вимозі обов'язково зазначаються конкретний перелік документів, які повинен надати платник податків, та підстави для їх надання"... Не лукав ментяра, жодного разу того переліку податківці не зазаначають, і знаю чому. Вам хоч вагон макулатури дай, завідомо не знаеш чи дав все що потрібно. А не недання витребуваних документів в повному обсязі є підставою для проведення позапланової перевірки.
Вболіваю за податки до Анонімусу Показати IP 13 Березня 2013 10:25
Анонімусу мабуть відповідає один з підприємців,яких "захищає прокуратура"...Контрабандою багато товару ввіз? Скільки заробив на лучанах? В казну скільки не доклав? Було б все в нормі з документами і податками ніхто б запитів не посилав. Захисник прокуратури.
Громадянин Показати IP 13 Березня 2013 12:30
Думаю це все ширма. Насправді прокуратура хоче підімняти під себе податкову міліцію. Скоро має бути створено фінансову поліцію, вот вони і хочу показати що вони головніші і ім тре носити гроші) бородьба за владу. Хай би прокурори подивились скільки вони запитів послали і як вони знущаються над бізнесом. А коментарі Баули просто сиішні, чи не давно не його прокуратура щимила з приводу незаконного будівництва буратіно
ФАК Показати IP 13 Березня 2013 13:24
А скільки ти Була податків заплатив, а я знаю НУЛЬ . бо я твій колишній бухгалтер !
Автолайф Показати IP 13 Березня 2013 13:31
Я знаю через що цей сир-бор бо податкова міліція прокурорську кришу поламала і вчинила по закону, а вони сильно образились, деж вони ЦАРІ і всім мають рулити та ще й СБУ вплутали. Пара А. А. заспокойся вже досить всі зрозуміли ти не ЦАР ти БОГ!
ЛЮДИНА Показати IP 17 Березня 2013 21:01
Прокуратура запити шле їм нічого і попробуй не дай відповіді зразу протокол пишуть то це не тиск? Кого ви дурите, хлопці свою роботу роблять, а ви в плинути на них ніяк не могли то вже таке придумали, що смішно!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus