USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Податківці залучають закордонних колег для розслідування «криміналу»

13 Вересня 2012 16:24
Податкові злочини на Волині розслідують, залучаючи зарубіжних колег.

Про це повідомили у прес-службі ДПС в області.

Так, з початку року співробітники волинської податкової міліції у рамках міжнародного співробітництва спрямували 9 запитів до компетентних органів інших країн для підтвердження чи спростування інформації про контакти волинських підприємств із закордонними бізнес-партнерами. Мета такого листування із зарубіжними колегами – оперативне розслідування кримінальних справ про ухилення від сплати податків.

Географія запитів до колег із зарубіжжя – досить масштабна, - кажуть в управлінні податкової міліції області. Лише цього року податкова міліція Волині інформувала про ймовірні факти ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах та приховування доходів на волинських фірмах через укладення угод із закордонними партнерами правоохоронців Кіпру, Фінляндії, Естонії, Польщі, Об’єднаних Арабських Еміратів, Чехії та США.

«Ми не турбуємо своїх колег по дріб’язкових справах. У кожному конкретному випадку йдеться про ділові стосунки волинських підприємств із сумнівною репутацією для маскування власної незаконної діяльності нібито через легальний бізнес з іноземними фірмами», – розповів начальник УПМ ДПС у Волинській області Микола Гордійчук.

Керівник податкової міліції зазначив, що вже незабаром можна очікувати суттєвого покращення у напрямку міжнародного співробітництва, оскільки в Україні очікують впровадження міжнародної системи обміну інформацією про податкові злочини.

«Створення міжнародної системи обміну інформацією про податкові злочини стане одним з завдань засідання Координаційної ради керівників органів податкових (фінансових) розслідувань держав – учасниць СНД (КРОПР), яке відбудеться наприкінці вересня цього року в Одесі. Саме там ми повинні напрацювати систему, яка б гарантувала спільну економічну безпеку та ефективну боротьбу з міжнародною економічною злочинністю», - додав Микола Гордійчук.

Довідково:
КРОПР є органом галузевого співробітництва, яка здійснює координацію діяльності компетентних відомств держав Співдружності. КРОПР виступає організаційною формою, яка забезпечує взаємодію у сфері виявлення, попередження та припинення економічних і податкових злочинів, реалізації політики забезпечення економічної безпеки. Цей орган створили у жовтні 1999 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus