USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

Податківця затримали за хабар обсягом 500 баксів

19 Лютого 2009 18:13
У Волинській області днями порушено три кримінальні справи проти податківців. Про це під час брифінгу 19 лютого розповів начальник відділу по боротьбі з корупцією в органах державної податкової служби ДПА у Волинській області Олег Власюк, - інформує репортер «Волинських Новин».
За словами пана Власюка, нещодавно відділ, який він очолює, виявив, що на Горохівщині один з працівників податкової служби підробляв довідки для третіх осіб. Ці документи потім використовувалися для того, щоб отримувати банківські кредити. За результатами проведеної перевірки матеріали направлені до прокуратури.
Тож 16 лютого була порушена кримінальна справа щодо зловживання службовим становищем та службового підроблення. Олег Власюк зазначив, що підозрюваний - уже звільнений з органів податкової служби та перебуває у розшуку.
Інший податківець у Луцьку з метою імітації активної діяльності складав акти про порушення податкового законодавства на основі завідомо неправдивих відомостей. Це підтвердила і прокуратура міста Луцька, яка 16 лютого порушила кримінальну справу щодо службового підроблення і зловживання службовим становищем.
За словами пана Власюка, працівник податкової міліції на Ковельщині вимагав хабара обсягом 500 доларів США. Одержання хабара задокументовано відділом по боротьбі з корупцією в органах державної податкової служби ДПА у Волинській області та спецпідрозділом управління СБУ у Волинській області.
Вчора, 18 лютого, прокуратура Волинської області порушила кримінальну справу проти підозрюваного у хабарництві. Наразі він затриманий. За словами Олега Власюка, минулоріч проти волинських податківців не було порушено жодної кримінальної справи щодо отримання хабарів.
Ще одна справа проти працівників податкової служби наразі вивчається. Проте подробиць Олег Власюк не розповів. Також начальник «антикорупційного» відділу волинської ДПА просив ЗМІ сприяти їх роботі.
Довідково:
Наводимо витяги з Кримінального кодексу України щодо порушених проти податківців кримінальних справ:
«Стаття 366. Службове підроблення
1. Службове підроблення, тобто внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення документів, а також складання і видача завідомо неправдивих документів -
 
карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
2. Те саме діяння, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, -
 
карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років».
«Стаття 364. Зловживання владою або службовим становищем
 
3. Дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, якщо вони вчинені працівником правоохоронного органу, -
 
караються позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна».
«Стаття 368. Одержання хабара
 
2. Одержання хабара у великому розмірі або службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням хабара, -
 
карається позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 20 Лютого 2009 09:31
Після Москвича якось не вражає
Студент Показати IP 21 Лютого 2009 15:38
Ви ще ЛДТУ потрусіть добряче,там і не такі цифри найдуться за сесію.Гребуть наліво і направо без всякої відповідальності!!!
Олександр Хільчук Показати IP 21 Лютого 2009 19:15
Чиновників, які "не беруть" зараз знайти дуже проблемно :(
Студент Показати IP 21 Лютого 2009 19:47
Пане Олександре,то чому СБУ,прокуратура і інші нічого не роблять???
Анонім Показати IP 23 Лютого 2009 15:03
робити кожному треба починати з себе, тоді почнуть розчухуватись прокуратупа СБУ та іже с німі
Анонім Показати IP 23 Лютого 2009 16:02
робити кожному треба починати з себе, тоді почнуть розчухуватись прокуратупа СБУ та іже с німі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus