USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Податковій наказали витрусити бізнес по максимуму, - преса

3 Липня 2010 15:36
Перевиконання плану зборів податків, про яке повідомив глава ДПАУ Олександр Папаіка, пояснюється неофіційним розпорядженням керівництва податкової встановлювати обов'язковість прив'язки збору податків зі всіх підприємств для податкових адміністрацій на всіх рівнях і для всіх видів бізнесу до галузевого коефіцієнта, тобто до максимальних показників навантаження на найбільших платників податків галузі.

Про це повідомили джерела газети «Дзеркало тижня» у Державній податковій адміністрації.

Так, за словами Олександра Папаіки, податкова перевиконала план збору податків в червні на 6,5% — зібрано 9,8 млрд. грн., що складає близько 48% зростання у порівнянні з червнем 2009 року. Причину подібного зростання ДПАУ пояснює переглядом бізнесом, особливо великим, своїх доходів і відповідним підвищенням податкового навантаження на підприємство на 2-3%.

При цьому формально податку з обороту в Україні не існує. Проте неформально навіть голова ДПАУ оперує саме цим критерієм, констатують експерти газети.

Хоча практика прив'язки до галузевого коефіцієнта існувала в ДПАУ завжди, шоком для підприємців наразі стали лише масштаби цього явища і те, що на підставі коефіцієнтів розпочато планування робіт усіх місцевих податкових адміністрацій, повідомили джерела «ДТ».

Раніше ДПАУ конфліктувала через низький показник податкового навантаження тільки з великими корпораціями.

Проте за три місяці роботи нової влади високий коефіцієнт податкового навантаження з обороту став реальністю для підприємців усіх галузей бізнесу. За даними «ДТ», неофіційні розпорядження керівництва ДПАУ встановлюють обов'язковість прив'язки збору податків до галузевих коефіцієнтів зі всіх підприємств для податкових адміністрацій на всіх рівнях і для абсолютно всіх видів бізнесу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus