USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Подати документи до 1 класу можна буде після карантину або онлайн, – Міносвіти

3 Квітня 2020 07:40
Через карантин школи зможуть приймати документи для зарахування у перший клас у режимі онлайн або переносити термін їхнього прийому залежно від карантину.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти і науки України.

Повідомляється, що рішення про гнучкий режим прийому документів на час карантину може ухвалити засновник (керівник) закладу загальної середньої освіти.

«Терміни прийому документів для зарахування визначають на місцях. Однак через епідеміологічну ситуацію ми рекомендуємо організувати цей процес після карантину. Також нагадуємо, що під час зарахування до першого класу заборонено проводити конкурси та заходи для перевірки знань і компетентностей дитини. Це допустимо лише для приватних закладів освіти та спеціалізованих закладів системи культури та спорту», – повідомила тимчасова виконувачка обов’язків міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

Повідомляється, що інформацію про терміни прийому документів та способи їхнього подання має бути оприлюднено впродовж двох робочих днів з дня ухвалення рішення. У Міносвіти кажуть, що це має бути на сайтах навчальних закладів.

Раніше у Міносвіти назвали неправдивою інформацію про начебто продовження карантину до 15 травня і скасування ЗНО.

В Україні, за рішенням Кабінету міністрів, до 24 квітня діє карантин і режим надзвичайної ситуації. 6 квітня для учнів 5-11 класів з усієї країни стартує проєкт «Всеукраїнська школа онлайн» – уроки з 11 предметів, які транслюватимуть українські телеканали і YouTube-канал Міністерства освіти і науки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus