USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Уроки дідуся Сороса: хто насправді навчає українських школярів під час карантину

7 Квітня 2020 22:33
Сьогодні однією з найбільш обговорюваних новин дня став онлайн-урок математики від Міносвіти. На ньому учням 5 класу запропонували вирішити задачу – обчислити швидкість катера, що пливе проти течії.

У рішенні вчитель допустила помилку: при відніманні 2,2 з 30,2 у неї вийшло 18.

Це стало в прямому і переносному сенсі поганим прикладом для всього проекту «Всеукраїнська онлайн-школа», пише Страна.


Щоденні відеоуроки для школярів 5-8 класів показують вранці.

В Офісі президента сьогодні відзвітували, що лише 6 квітня – в перший день ТВ-уроків – їх подивилося 3,3 мільйона людей. Також у Зеленського подякували організаторам проекту – депутатам, Міносвіти, а також – громадському об’єднанню «Освіторія».

Як з’ясувала Страна – і ця організація, і вчитель, яка допустила помилку, пов’язані зі структурами американського 89-річного мільярдера Джорджа Сороса.

Його ім’я останнім часом часто згадується в Україні. З його фондами пов’язували, наприклад, уряд Олексія Гончарука, який називали «Кабмін Сороса».

Кому ж довірили навчати українських дітей по всіх телеканалах країни?

Що таке «Освіторія»

Саме ця організація, судячи з усього, стала основним організатором процесу онлайн-навчання.

Як розповіла в сьогоднішньому інтерв’ю операційний директор «Освіторіі» Анна Сидорук, вони знімали відеоуроки на базі Новопечерської школи Києва.

«У нас близько семи знімальних студій в різних класах. У них паралельно йдуть зйомки відеоуроків», – сказала Сидорук.

За її словами, онлайн-курси «Освіторія» розробляла вже давно, і тому Міносвіти запропонувало організації співпрацю. Сидорук розповіла, що саме вони підбирали вчителів для проекту: «Ми допомогли з пошуком вчителів та надали локацію Новопечерської школи».
Тобто, швидше за все і викладачку, яка допустила помилку в елементарному прикладі віднімання, знайшла теж ця організація.

Один з її проектів – вже згадана Новопечерська школа. Це наймодніший навчальний заклад Києва: в ньому навчаються діти президента Володимира Зеленського. Вартість навчання складає 11-14 тисяч доларів на рік за одну дитину.

Засновник школи і самої «Освіторії» – дружина бізнесмена Василя Хмельницького Зоя Литвин. Мабуть, проект і фінансується головним чином Хмельницьким (його фонд – серед партнерів). Однак є ще один фінансовий партнер – фонд Сороса «Відродження».

За рахунок фонду «Освіторія» готувала тренерів для вчителів державних шкіл – в рамках проекту МОН «Нова українська школа». Півмільйонний грант був виданий в 2018 році.
Скріншот з сайту «Відродження»
Скріншот з сайту «Відродження»
Сама «Освіторія» теж не приховувала, що співпрацює з фондом Сороса.
Тобто для програми «Нова українська школа», яка дісталася українській владі від попередників, і яку у Зеленського мають намір продовжувати – виділялися гроші від Сороса.

«Відродження» також значиться в списку всіх партнерів проекту «Освіторія». Там і – «Канадське бюро міжнародної освіти».
У згаданому вище інтерв’ю представник «Освіторіі» Анна Сидорук заявила, що онлайн-уроки створювалися за допомогою ще однієї організації – Educational Era.

Вона також отримує фінансування від Сороса. Так, фонд «Відродження» оплачував створення онлайн-курсів, наприклад, по роботі з архівами КДБ.
Схожих онлайн-курсів за гроші західних посольств і міжнародних фондів на сайті EdEra чимало – мабуть, навіть більше, ніж у «Освіторії».

Згадується про гранти на цей проект і на сайті соросівського «Відродження».
За словами засновника проекту онлайн-освіти Іллі Філіппова в одному з інтерв’ю, таких грантів від «Відродження» було кілька.

При цьому не можна сказати, що обидві організації на 100% фінансуються західними донорами. Але вже той факт, що вони охоче виділяють їм кошти – говорить багато про що. Крім того, в них працює багато стипендіатів тих же фондів.

Що відомо про вчительку, яка допустила помилку

Прокол під час відеоуроку допустила Олена Бурдун – вчитель математики, методист вищої категорії. Вона викладає в «Ліцеї інформаційних технологій» № 79 в Києві.
Збіг чи ні – але і цей педагог тісно пов’язаний з неурядовими організаціями. Вона є учасником ТОВ «Академія інноваційного розвитку освіти». І, судячи з викладеною там біографією, брала участь в грантових проектах – наприклад, від посольства Нідерландів.
І «Академія», і сама Олена тісно співпрацюють з фондом Сороса «Відродження». За його підтримки вони запустили проект «Мій світ без дискримінації».

Судячи з Facebook-сторінки проекту, Олена Бурдун – його координатор.
Цікаво, що ще 31 березня, тобто на етапі зйомок, Олена Бурдун пророкувала критику на свою адресу після початку онлайн-уроків.

«Ну що ж, я опинилася серед тих, кому вже через тиждень будуть розповідати, писати, що ми зробили не так, що сказали не так і як все треба було зробити по-іншому. Але ...

Я бачу процес зйомки уроків зсередини. І пишаюся командою, яка взяла на себе сміливість і відповідальність це робити. Організатори, вчителі, оператори, зірки, які приходять на зйомки, всі ті, хто залишається за кадром – відеомонтажери, звукооператори – ті, хто під час карантину не по своїй волі не відсиджується по домівках, а працює і вдень і вночі – всі круті і професіонали своєї справи », – писала вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Даладно Показати IP 8 Квітня 2020 00:28
І так всі здравомислячі люди в країні чудово знають що знищенню української освіти та медицини треба дякувати цим людям. Є лише одна надія що Сорос і коронавірус дуже тісно познайомляться, а в його послідовників через відсутність фінансування пропаде інтерес нищити все за що вони беруться. А те що помилилася, то з ким не буває - всі люди. А от чому це не передивилися перед ефіром і не виправили навіть не викликає питань - в них все так.
Григорій Показати IP 8 Квітня 2020 00:59
Усе за гранти і сороса.. так нехай уряд фінансує, усі за. Тільки останні 10 років ніхто нічого не фінансує по суті... Кожен виживає як може і шукає гранти.
Лучанин до Григорій Показати IP 8 Квітня 2020 08:21
Гранти від Сороса- це не допомога нам, а допомога йому самому. І взагалі, мабуть, всіх влаштовують українські спеціалісти з дипломами про вищу освіту, які в Польщі збирають полуницю, в Італії бабульок доглядають, в Португалії на будівництві працюють і таке інше...
Григорина до Григорій Показати IP 8 Квітня 2020 08:50
А що за тими грантами криється? Те все, що ми зараз маємо в Україні! Відкрийте очі!!!
Лучанка Показати IP 8 Квітня 2020 08:38
А Вятрович чомусь кляв Медведчука за ці уроки??!!))))))
українець Показати IP 8 Квітня 2020 08:48
Cкільки тих організацій у Луцьку! Що не якісь урядовий чи громадський тренінг, зібрання - тут як тут ці соросята і так "співають", так "співають"... Втягнули Україну у війну, грабують, все перевернули з ніг на голову в Україні - от наслідки тої "співпраці" :(
п Показати IP 8 Квітня 2020 09:12
знаю такий випадок коли наш учень трієчник поїхав жити в Америку і в їхній школі став майже відмінником. вони в школі не вивчають математику поглиблено так як ми. от вам і Сорос. нічого хорошого не принесе. нам .
читачка Показати IP 8 Квітня 2020 09:23
Приколупались до машинальної помилки, ще й Сороса приписали. Не туди увага прикута, ой, не туди..
5 Показати IP 8 Квітня 2020 09:30
Який брєд.
Володимир Показати IP 8 Квітня 2020 10:52
На першому відео помилка. 30.2-2.2=18 А має бути 28 Я вчора цю помилку побачив коли переглядав відео https://uroky.com.ua/v-dn-mannja-10-vyh-drob-v-zadachi/
Любовь Показати IP 9 Квітня 2020 09:04
Ці нелюди будуть відповідати перед БОГОМ і людьми - думаю це буде скоро нехай тільки почнуться голодні бунти Запроданці . Немає жодного патріота який би любив свою країну

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus