USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Подякував Богдану і озвучив свої пропозиції щодо Донбасу: Андрій Єрмак провів брифінг у статусі голови ОП

12 Лютого 2020 13:50
Новопризначений голова Офісу президента Андрій Єрмак 12 лютого дав свою першу пресконференцію на новій посаді. Спочатку він виступив із власною заявою, а потім відповів на декілька запитань від журналістів, інформує ТСН.

Представляла його нова прессекретарка – Даша Зарівна. Раніше вона була шеф-редакторкою видання L’Officiel Online та заснувала нетворкінг-платформу благодійних аукціонів Charitum.

Під час брифінгу Єрмак розповів про свої головні принципи та напрямки роботи на новій посаді, пообіцяв змінити комунікацію Офісу президента із журналістами, а також озвучив основні позиції щодо перемовин з Росією у питанні врегулювання конфлікту на Донбасі. ТСН.ua розповідає основне, що розповів новопризначений голова ОП на першій пресконференції.

Про Богдана

Єрмак подякував за роботу своєму попереднику Андрію Богдану. Звільненого з посади Богдана він назвав фаховою та дуже професійною людиною.

«Я хотів би подякувати, незважаючи на багато пліток, багато інформації про якійсь війни, які тут в нас відбувалися. Я хотів би подякувати Андрію Богдану за той вклад, за ту роботу, яку він зробив», – сказав Єрмак.

Про принципи

Єрмак серед основних принципів на посаді виокремив «прозору роботу на успіх глави держави та країни». За словами очільника, робота структури під його керівництвом буде спрямована на виконання обіцянок перед українцями.

«Ми повинні зробити все, щоб Офіс президента справді був Офісом президента і ми всі працювали на те, щоб президент був успішний і наша країна була успішна. Все сконцентровано буде на виконанні всіх обіцянок, всіх принципів. які ми декларували під час президентської компанії Зеленського», – зазначив новопризначений голова Офісу Зеленського.

За словами Єрмака, він робитиме все необхідне, щоб в ОП основним принципом «була комфортна атмосфера і професійна, колективна робота однодумців».

Про журналістів

«Я зроблю все. щоб (прим. не було) ніякого телефонного права і втручання в державні процеси, ніяких інтриг. Все буде прозоро і чесно. В своїй роботі ми будемо керуватися принципами і робити все, щоб бути максимально відкритими. Ми визнаємо, що є багато чого, що треба зробити з боку комунікації», – зазначив він та додав, що зробить все, аби покращити роботу Офісу.

Він запевнив, що законопроєкти про медіа та дезінформацію не порушуватимуть право на свободу слова, хоча сам він з ними ще не ознайомився.

«Я особисто ще не бачив проєкти цих законів, обов’язково перегляну, і тоді в мене буде особиста думка. Але я можу вам гарантувати та сказати від імені президента України, що він є гарантом свободи слова і вільних медіа. Жодних законів, які б обмежували право свободи слова в нашій країні не буде ухвалено», – заявив Єрмак.

Про напрямки

Єрмак запевнив, що для нього на посаді залишатимуться пріоритетами припинення війни на Донбасі, реформи та покращення інвестиційного клімату в Україні.

«Я не залишу ті напрями, якими я керував і якими я опікувався останній час. Безумовно, сьогодні для президента України і для Офісу президента одним із пріоритетів є і завжди буде припинення війни на Донбасі в інтересах України. Цей напрям залишається пріоритетним», – наголосив посадовець.

За словами Єрмака, також він продовжуватиме займатися зовнішньополітичними і зовнішніми напрямками. «Я вважаю, що сьогодні Україна є в топі світової уваги, і ми не можемо втрачати цей шанс і потрібно зробити все, щоби та увага, той інтерес, які ми сьогодні маємо і відчуваємо під час міжнародних візитів президента України, давали нам конкретні результати», – сказав керівник Офісу президента.

Ще одним важливим напрямком, яким він опікуватиметься, Єрмак назвав регіональну політику.

«Ми будемо ще більш ефективно працювати з губернаторами на місцях, команда губернаторів сьогодні майже сформована. Це дуже молоді амбіційні, професійні люди, вони мають конкретні завдання, сьогодні наша задача, Офісу президента, зробити так, щоби результати реформ, результати нашої праці, результати виконання ініціатив президента відчув кожен громадянин України», – уточнив він.

Зокрема, Єрмак зазначив, що губернатори вже отримали завдання «зробити так, щоби Україна стала інвестиційною меккою».

«Ми маємо конкретні кроки і програми, як це зробити. Цим опікується уряд України, всі, хто залучений до роботи з покращення інвестиційного клімату та інвестиційної атмосфери в Україні. Вважаю, що Офіс президента повинен стати експертним офісом президента України, де сьогодні будуть сконцентровані найкращі кадри, найбільш професійні, які допоможуть президенту виконувати його функції і досягати результатів за всіми напрямками його діяльності», – резюмував новий керівник ОП.

Про перемовини з Росією щодо Донбасу та зустріч із Путіним

Єрмак сподівається, що найближчим часом матиме змогу провести перемовини із відповідальним за Україну в Кремлі, заступником керівника Адміністрації президента РФ Дмитром Козаком.

«Я ще не розмовляв із паном Козаком після його призначення і після мого призначення. Тому не можу вам відповісти конкретно. Я думаю, що буду мати таку можливість. Але незалежно від того, хто буде представляти Російську Федерацію у перемовинах в Мінську або в «нормандському форматі», принципи, які задекларував президент Зеленський, є незмінними. Вони залишаються такими, якими вони були напередодні саміту в Парижі», – заявив Єрмак.

За його словами, вибори на окупованому Донбасі відбудуться лише відповідно до українського законодавства, тобто за умови відсутності іноземних військових угруповань, незаконних збройних формувань, а також наявності контролю України за державним кордоном.

«Нічого важливішого на сьогодні немає, як припинення війни, як припинення того, щоб гинули наші люди, для того, щоб повернулися всі наші громадяни. І я думаю, що це є найважливішим завданням, яке ми отримали від президента України і будемо його виконувати», – підкреслив він.

Він також заявив про те, що рішення щодо можливої зустрічі із главою РФ Володимиром Путіним президент України Володимир Зеленський ухвалюватиме особисто. «Це рішення прийматиме президент. Якщо він буде бачити, що ця зустріч необхідна, вона може стати кроком щодо отримання дійсних результатів від перемовин у нормандському форматі – ми це не виключаємо», – наголосив Єрмак.

Він також вважає, що після повернення окупованої частини Донбасу під контроль України там потрібно створити «сучасний економічний хаб». «Ми повинні зробити з Донбасу, з місця, яке сьогодні в усьому світі асоціюється з війною, квітучий край, в якому буде розвиватися економіка. В нас є така мрія, що після закінчення війни, після повернення цих територій, після встановлення контролю над українським кордоном ми хочемо зробити там сучасний економічний хаб», – наголосив він.

Про постачання води до анексованого Криму

Єрмак також прокоментував сказану головою фракції «Слуга народу» Давидом Арахамією фразу щодо можливості пустити воду до окупованого Криму в обмін на виведення військових РФ з Донбасу. Керівник Офісу запевнив, що слова нардепа прочитав у Мережі і особисто з ним ще не спілкувався.

«Вчора був такий важкий день і я мав змогу тільки про це прочитати в Інтернеті. Тому сьогодні я сподіваюсь, що побачу Давида. Спитаю, в нього що він мав на увазі», – сказав Єрмак. Він додав, що озвучена вчора пропозиція – «особиста думка Давида Арахамії».

Про кадрові зміни

Єрмак зазначив, що наразі не планує жодних кадрових змін в Офісі президента. «Я така людина, яка налаштована на плідну колективну ефективну роботу. Тільки один день минув. Я планую найближчим часом зустрітися з усіма, поговорити. Поки що у мене в планах когось змінювати або проводити якісь ротації немає», – підкреслив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Народна прокуратура Показати IP 12 Лютого 2020 14:42
Сучасний економічний хаб, квітучий край, бла-бла-бла... Поки не зміниться населення (в природній спосіб), яке все ще живе подіями 30-річної давнини, нічого не буде

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus