USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Подобова оренда квартири: що входить у ціну*

27 Грудня 2021 15:36
Відомо, що ринок подобової оренди квартир схильний до сезонних змін та коливань. Наприклад, у Львові взимку він активізується, а ось у Києві, як правило, згасає – як за фінансовим рівнем, так і за попитом. Але досвідченим орендодавцям відомо, як під час спаду підвищити розмір орендної ставки.

Місто впливає на ціну орендованої квартири

Не секрет, що найдорожче місто за всіма показниками – це Київ, тож і ціна оренди тут буде найвищою. До рейтингу найдорожчих також долучаються Харків, Одеса та Львів. А ось якщо потрібна бюджетна квартира подобово у Луцьку, згідно з даними онлайн-сервісу OLX можна знайти понад 150 оголошень про подобову оренду в цьому місті. Економваріанти обирають для себе ті люди, кому важливо максимально знизити витрати.

Категорія будинку має велике значення

Цей фактор власник ніяк змінити не може, але його треба взяти до уваги під час купівлі квартири в інвестиційних цілях. Треба ретельно вибирати рівень та якість житлового комплексу або будинку, враховуючи такі параметри, як:

– матеріал, який використовувався при будівництві;

– архітектурне рішення;

– системи вентиляції;

– обробка приміщень;

– безшумні швидкісні ліфти тощо.

Всі ці параметри дозволять суттєво додати до стартової вартості оренди.

Наявність парковки біля орендованої квартири дуже важлива

За даними експертів, для більшості клієнтів наявність стоянки для авто – це основна умова під час оренди квартири. Орендарі, які обирають для себе елітне житло та житло бізнес-класу, надають перевагу фіксованому місцю, це може бути підземний паркінг з охороною. Тож наявність парковки дає можливість підвищити ціну подобової квартири.

Якісний і свіжий ремонт – це плюс

Зроблений ремонт у квартирі та його рівень – це дуже важливі показники для орендаря. Раніше більш цінними були кількісні показники, наприклад, площа приміщення та кількість кімнат, зараз цінуються також і якісні характеристики. Для клієнтів більш привабливими є ті квартири, де є нові меблі та сучасне оздоблення. Тож якісний свіжий ремонт дає змогу збільшити ставку оренди.

Стан під’їзду також має значення

Цей параметр є критичним для клієнтів з великим бюджетом, що бажають орендувати квартиру подобово. Відомі випадки, коли власники значно знижували вартість оренди квартири в непривабливому під’їзді, щоб залучити орендарів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus