USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Подробиці конфлікту волонтерки і атовців під Стелою Героїв у Луцьку. Відео

14 Серпня 2019 12:11
Шарпанина під Стелою Героїв на Театральному майдані у Луцьку: чому виник конфлікт біля пам’ятного місця 7 серпня і яку відповідальність понесуть його винуватці йдеться у сюжеті ТРК Аверс.

Вокалістка та поетеса Світлана Григор’єва вирішила своєю творчістю допомогти бійцям Операції об’єднаних сил і зібрати кошти, заспівавши біля Стели Героїв на Театральному майдані. Світлана Григор’єва запевняє – про свій намір попередила Луцьку міську раду і на підтвердження своїх слів показала відповідний документ.

Жінка каже: тема війни є для неї болючою, бо у різних війнах брали участь її дід, батько і син.

«Мій дідусь Григорій Григор’єв був на Першій світовій війні. Тато був на Другій світовій війні, син був на Майдані і в АТО – тільки звільнився в кінці квітня.

У міській раді мені дозволили стояти біля Стели і я там не тільки збирала кошти, а пропагувала героїзм, доблесть наших воїнів, пропагувала і свою творчість піснями. І багатьом людям це подобалось – підходили дякували мені», - розповідає Світлана Григор’єва.

Здавалося б благий намір – однак його, очевидно, зрозуміли не всі: жінка розповідає, що 7 серпня, коли вона співала біля Стели, до неї підійшли двоє бійців «Айдару» з претензіями, мовляв, що вона тут робить. Згодом до них приєдналась і скандально відома луцька психологиня Олена Звєрєва.
«До мене підійшли двоє атовців в нетверезому стані і в агресивній формі почали до мене звертатися – щоб я звідти йшла і щоб більше ніколи тут не стояла. Я викликала поліцію, бо побачила, що сама з ними не впораюся. Вони, своєю чергою, викликали Звєрєву – ну і вона теж – почали вимагати від мене документи», - каже співачка.

За словами Світлани Григор’євої, документів у неї з собою не було – мовляв, у міськраді її запевнили, що поліція знатиме про виступи жінки біля Стели Героїв.

Між патрульними поліцейськими і айдарівцями сталася шарпанина. Олена Звєрєва, яка в день інциденту написала гнівний пост у мережі фейсбук, телефоном коментує конфліктну ситуацію по-своєму.

«Вона не могла підтвердити, від кого вона волонтер на яке АТО вона збирає. Вона волонтерить начебто 2 роки, але так ніхто не знайшовся, щоб сказати, кому вона допомагає – внаслідок цього ми зробили висновок, що вона волонтерить для себе і свого сина.

Взагалі я приїхала забирати того бійця, який випивши алкоголь, вів себе справді зухвало – я приїхала як група швидкого реагування. Щоб владнати цей скандал сказала: «Покажіть, будь ласка, посвідчення чи дозвіл. То вона викликала поліцію, поліція відповідно себе повела – це вже ми всі знаєм: заломила біля Стели, кинула обличчям в бруківку бійця, який годину тому вийшов з госпіталя – загіпсована ключиця, рука, як він мав чинити їм загрозу – один Бог знає», - каже Олена Звєрєва.

У коментарі для телеканалу волонтерка Ольга Балицька запевнила, що Світлана Григор’єва є волонтеркою, яка співпрацювала з центром «Серце патріота»: «Пані Світлана взагалі була волонтером ще до того, як дізналася про нас. Але потім звернулась – вона ж допомагає бійцям – і ми видали посвідчення ще у 2017 році».

До слова, Валентина Миронюк з села Княгининок, яка є мамою учасника АТО, у телефонній розмові підтвердила, що Світлана Григор’єва допомогла її сину коштами.

Своєю чергою начальник управління патрульної поліції у Волинській області Андрій Крутень запевнив, його підлеглі діяли в рамках закону під час ситуації, яка виникла на Театральному майдані. Запевняє, що до айдарівця, який щойно вийшов з лікувального закладу, у патрульних претензій практично не було, агресивно поводив себе інший чоловік.

«Було затримано на той момент одну людину і відповідно було застосовано фізичну силу до цих осіб у зв’язку з тим, що в їхніх діях були ознаки адміністративного правопорушення, передбачені статтями 173, 185 кодексу України про адміністративні правопорушення. У момент спілкування працівників патрульної поліції із чоловіками, один з них, здійснив різкий випад до працівника патрульної поліції, який був розцінений як напад на працівників патрульної поліції. Було застосовано фізичну силу шляхом контролю руки особи і заломлення руки за спину», - коментує правоохоронець.

Винні айдарівці чи ні – вирішуватиме слідство і суд. Андрій Крутень переконаний – відеозапис інциденту показує, що патрульні не могли вчинити інакше у тій ситуації. Дрібне хуліганство і злісна непокора – такі адмінправопорушення зі слів головного патрульного Волині вчинили атовці. До того ж один із айдарівців на момент конфлікту був нетверезий.

У той самий час працівники поліції Волині склали на волонтерку Світлану Григор’єву адмінматеріали за статтею 186 кодексу України про правопорушення – за самоуправство. Довести правоту своїх дій жінка зможе через суд. А тим часом у міськраді розповіли, що про виступи пані Світлани біля Стели Героїв їх попередили завчасно і дали погодження на виступи у центрі Луцька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Лучанин Показати IP 14 Серпня 2019 12:21
Чому тоді дружина Балицького казала що в них немає свого фонду,а на табличці Григор'євої написано що вона діє від фонду Балицького???
Звєрєва Показати IP 14 Серпня 2019 13:40
Звєрєва той случай коли сапожнік без сапог. Вона такий псіхолог як я балярина.
Звірюка Показати IP 14 Серпня 2019 14:27
В цій ситуації сам хр*н не розбере, хто правий, а хто винен.
УБД Показати IP 14 Серпня 2019 14:36
За два роки «гастролів» лише одна людина підтвердила отримання допомоги, невже більше ніхто не став би на захист артистки, якби її слова були правдою?
Лучанин Показати IP 14 Серпня 2019 15:23
Вона класний психолог!
родичі загиблих Показати IP 14 Серпня 2019 15:51
Ще раз повторюємо: ми проти такого "концерту" біля Фотостели загиблим.
Анонім до родичі загиблих Показати IP 14 Серпня 2019 16:03
Фотостелі навпроти ТЕАТРУ,ЯЛИНКИ,АРТИСТИЧНИХ СЦЕН де постийно співають,гуляють відмічають визначні дати....взагалі не місце.
Анонім до Анонім Показати IP 14 Серпня 2019 17:04
Ти забув сказати ще про таку дрібницю, що там є ще Собор. По твоєму йому теж там не місце, бо навпроти "артистичні сцени, де постійно співають, гуляють, відмічають визначні дати". Наші діти загинули за те, щоб такі як ви співали, гуляли, відмічали свої визначні дати ... але це дрібниця і тобі це не зрозуміти.
Отакої... до Анонім Показати IP 14 Серпня 2019 19:04
У Луцьку є площа Героїв Майдану,саме там місце фотостелі,або у Гараджі.
олег до Анонім Показати IP 15 Серпня 2019 09:02
коли твій рошен приїзжав до луцька він навіть не підійшов до теї стели.А ти патрійоте за нього голосував я впевнений
Отакої... до олег Показати IP 15 Серпня 2019 19:54
Подивись карту голосування ,За "рошен" голосували галичани (бендерівці),,,
Петручіо Показати IP 14 Серпня 2019 16:09
90% атавістів працюють на свою кишеню.
Олександр Показати IP 14 Серпня 2019 17:17
Щодо волонтерки. Якщо міська рада дозволила таку акцію, то волонтерка зобов'язана мати при собі документ, який підтверджує її право на таку акцію в конкретному місці, а відсутність документу спровокувало розпалювання конфлікту. Щодо психологині Звєрєвої. Такі "правозахисники" своїми діями на публіці тільки роздмухують конфлікті ситуації. Щодо бійців "Айдару". Ніякі заслуги перед Батьківщиною не дають право порушувати громадській порядок і якщо їм не подобалась акція волонтерки, то треба було звертатись до поліції, а не до психологині, хоча можна було крім поліції звертатись і до психологині. Щодо патрульної поліції. На лобі не написано, хто "Айдаровець", а хто ні. На лобі не написано, що годину тому вийшов з госпиталю. Але ніхто не має право порушувати громадській порядок, тим більше в стані алкогольного сп'яніння і патрульна поліція зобов'язана з метою зупинення антигромадської поведінки і в разі непокори законному розпорядженню працівника поліції застосувати засоби фізичного впливу, що працівники поліції і зробили.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus