USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Подробиці вбивства офіцера СБУ з Волині. Офіційна версія

22 Березня 2015 15:57
Про розкриття резонансного вбивства волинянина - офіцера СБУ, яке сталося вчора, 21 березня, у Волновасі, повідомив Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков. Про це він повідомив у соцмережі.

«Офіцер СБУ загинув при затриманні трьох фур контрабанди, які бандити об'їзними дорогами, минаючи блокпости українських силовиків, прикриваючись посвідченнями Правого сектора і однієї з дніпропетровських охоронних фірм, намагалися переправити на територію так званої ДНР. Кількох учасників бандформування розшукуємо. Оголошений спеціальний режим «Перехоплення». Слідчі та оперативні дії тривають. Вісім учасників банди затримані в Дніпропетровську, решта на території Донецької області», - повідомляє Аваков.

З його слів, спеціальна операція МВС, СБУ і Генпрокуратури призвела до затримання на цей момент вже 11 учасників бандформу, зокрема 4, які безпосередньо брали участь в інциденті, що призвів до загибелі офіцера СБУ. В результаті обшуків вилучено незаконний збройовий арсенал включаючи 9 автоматів, кулемет РПК, 6 гранатометів, гранати і патрони в цинках.

«Цікавий факт, що на захист затриманих негайно «вписався» один з нардепів коаліції. Навмисно поки не називаю прізвище, тим більше, що значення цього ні я, ні глава СБУ, ні Генпрокурор не надаємо. Треба буде - піде негайне «Подання до Верховної Ради» на зняття депутатської недоторканності та арешт. У цьому тяжкому злочині, у складі системно організованої бандитської групи, яка вбиває українських офіцерів, заради наживи - ніякої різниці між бандитом зі зброєю і бандитом з депутатським значком немає! Навіть у випадку, коли він депутат парламенту від фракції, що входить до складу правлячої коаліції», - пообіцяв Аваков.

Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що правоохоронці розглядали кілька версій вбивства працівника СБУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
дідо Показати IP 22 Березня 2015 16:10
Знову зламала сайт газети Волинь.
Анонім до дідо Показати IP 22 Березня 2015 16:15
Аби не _елку...
Анонім до дідо Показати IP 22 Березня 2015 16:44
коментар було видалено
аваков Показати IP 22 Березня 2015 16:37
Вбивство офіцера СБУ у Волновасі Донецької області розкрито, 11 учасників бандформування, у т.ч. 4, які брали безпосередню участь в інциденті - затримано. Про це повідомив глава МВС Арсен Аваков. "Офіцер СБУ був убитий під час затримання трьох фур контрабанди, які бандити об'їзними дорогами, оминаючи блокпости українських силовиків, прикриваючись посвідченнями Правого сектора і однієї з дніпропетровських охоронних фірм, намагалися переправити на територію так званої "ДНР", - повідомив він. В результаті спецоперації затримано 11 учасників бандформування, в тому числі 4, які безпосередньо брали участь в інциденті. "В результаті обшуків вилучено незаконний збройний арсенал, в т.ч. 9 автоматів, кулемет РПК, 6 гранатометів, гранати і патрони в цинку", - додав Аваков. Низка учасників бандформування - у розшуку. Оголошено спецрежим "Перехоплення". Слідчі та оперативні дії тривають. За словами Авакова, 8 учасників банди затримано в Дніпропетровську, інші - на території Донецької області. Також Аваков зазначив, що на захист затриманих "негайно "вписався" один із нардепів коаліції". "Навмисно не називаю прізвище, тим більше, що значення цьому ні я, ні глава СБУ, ні Генпрокурор не надаємо. Треба буде - буде негайне подання до Верховної Ради на зняття депутатської недоторканності та арешт", - додав Аваков. Як відомо, 21 березня у Волновасі невідомі з автоматичної зброї розстріляли співробітника СБУ. Потерпілий від отриманих поранень помер у машині швидкої допомоги. Повідомлялося, що конфлікт між офіцером і добровольцями виник через те, що останні намагалися перевзіті контрабанду, а співробітник СБУ спробував це присікти.
Дончанин до аваков Показати IP 22 Березня 2015 16:49
коментар було видалено
Анонім до аваков Показати IP 22 Березня 2015 17:01
"Вбивство офіцера СБУ у Волновасі Донецької області розкрито," так же само, как и знаменитый взрыв во время демонстрации свидомых в Харькове, произошедший в 14.30. Сообщение о задержании террористов прошло в 15.30 и сопровождалось видео, снятым в ночное время суток. Ладно, как минимум, явно после захода солнца.
сбу Показати IP 22 Березня 2015 18:45
цікаво яке імя того урода з верховної ради
ФАКТ до сбу Показати IP 22 Березня 2015 21:43
Тож сказано....з коаліціїї.....
CБУ Показати IP 22 Березня 2015 19:16
Завтра Віктора хоронитимуть в Луцьку. З 9 години біля будинку Панахиди
Інна Показати IP 22 Березня 2015 22:06
Навіть словами не переказати,як шкода Віктора( прекрасна світла,людина,спортсмен...щирі співчуття рідним! хай спочиває з миром!
сбу Показати IP 22 Березня 2015 22:16
Брат, ты на всегда будешь в наших сердцах! Вечная память!
РБ Показати IP 23 Березня 2015 08:28
Вечная память
факт Показати IP 23 Березня 2015 14:24
Дуже цікавий факт у подіях по вбивству: "Заступники Дніпропетровської обладміністрації Геннадій Корбан і Святослав Олійник, а також нардеп Андрій Денисенко проходять у справі про вбивство співробітника СБУ у Волновасі. Про це заявив глава СБУ Валентин Наливайченко. Глава СБУ підтвердив, що співробітник Служби Дмитро Манзік був убитий пострілом в голову під час операції із затримання вантажівок з контрабандою у Волновасі. Ім'я підозрюваного, який безпосередньо натиснув на спусковий гачок, - Денис Гордєєв. Троє підозрюваних у співучасті у вбивстві були затримані відразу після цього і зараз перебувають під вартою у Волновасі. Одного з них поранили під час затримання. У суботу-неділю були затримані ще 6 людей. За словами Наливайченка, затримані також підозрюються у викраденні людей і застосуванні тортур. За рішенням генерального прокурора Віктор Шокіна, всі інциденти, пов'язані з цим угрупованням, у тому числі вбивство співробітника СБУ, об'єднані в одне кримінальне провадження.
ще факт до факт Показати IP 23 Березня 2015 14:52
"Ми розуміємо, що і злочинне угруповання, яке діяло в Донецькій і Дніпропетровській областях, і бандити, які застосовували зброю проти правоохоронців, і бандити, які викрадали людей, - це одне організоване злочинне угруповання, одна банда, яка отримує підтримку, а ми обґрунтовано підозрюємо, що й фінансування - високих посадових осіб Дніпропетровської обласної держадміністрації. Двоє з них нами допитані", - сказав Наливайченко. Пізніше на пряме запитання він підтвердив, що йдеться про Корбана і Олійника. Також він додав, що перевіряється причетність до збройних злочинних угруповань нардепа Денисенка, який заступився за затриманих.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus