USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Подробиці затримання українськими військовими «губернатора ЛНР»

17 Травня 2014 12:17
Збройні сепаратисти пішли на штурм пункту пропуску, застосовуючи при цьому все наявне озброєння і гранати, повідомили у відомстві.

Держприкордонслужба України повідомляє, що 200 озброєних сепаратистів прибули на кордон і вимагали звільнити "губернатора" "Луганської народної республіки" Валерія Болотова, інформує "Кореспондент".

"Сьогодні вранці у пункт пропуску Довжанський прибув автомобіль BMW з трьома чоловіками, які прямували в Україну. Один з них виявився громадянином України В.Болотовим, щодо якого прикордонники мали доручення УСБУ в Луганській області про затримання. Тому його відразу взяли під охорону і помістили в окреме приміщення", - йдеться в повідомленні.

"Розуміючи, що у зв'язку з даною ситуацією можливий напад на пункт пропуску, особовий склад був піднятий по команді До бою. Прикордонники вивели з пункту пропуску всіх пасажирів, припинили всі процедури оформлення, про що проінформували російську сторону, і зайняли оборону", - зазначили в прикордонслужбі.

Надалі, близько 7:00 в пункт пропуску з території України прибуло 200 озброєних осіб з груповою зброєю. Вони розмістилися навколо пункту пропуску та зажадали звільнення Болотова.

"З метою затягування часу до прибуття вертольотів, які повинні були забрати затриманого, прикордонники почали вести переговори з озброєними особами про недопущення кровопролиття і здійснення неправомірних дій. Однак о 7:50 ними була спровокована ситуація і почалася стрілянина. Нападники пішли на штурм пункту пропуску, застосовуючи при цьому все наявне озброєння та гранати. Під час бою нападники змогли відбити громадянина Болотова", - повідомили в ДПСУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 26
сбу Показати IP 17 Травня 2014 12:36
Багато питань до Литвина Хто повідомив сепаратистів про затримання? Якщо керівник не міг скорденувати взаємодію з силовиками в разі нападу, то нахрена такий керівник і такі прикордоники? Де війска які прикривають кордон? Це держава чи шарашкіна контора христопродавців? Скоро без російських війск з Луганської і Донецької областей виженуть наших силовиків і викоріннять все українське. Але на жаль на цьому не зупиняться реакція піде по інших областях і пророцтво жида Жириновського набуде реальності. Соромно за безпорадність і бездарність лідерів які підняли народ на революцію, використали як пушечне мясо і проср*ли країну. Ганьба
аналітик до сбу Показати IP 17 Травня 2014 12:47
За версією джерел в СБУ з початку антитерористичної операції в східних регіонах України, загальні втрати зведених сил, які беруть у ній участь, склали: 21 людина загинула, 65 - поранені. При цьому втрати донецьких бойовиків за цей же період, за його словами, склали вісім чоловік убитими, троє поранених. Що стосується бойової техніки, то, як розповів Пономарьов, київська влада втратила вісім бойових вертольотів Мі-24, Мі-17, Мі-8, один Hammer, три гаубиці Т-30, шість БТР, чотири БМП. Мер терористів Слов'янська В'ячеслав Пономарьов заявив, що втрати учасників антитерористичної операції, що проводиться Києвом, за десять днів, з 2 по 12 травня, склали в цілому 650 чоловік. Хто від кого звільняється?
пенсіонер до сбу Показати IP 17 Травня 2014 14:55
Прикрих випадків на кордоні багато і Жириновський в морду плюнув Литвину, і сепаратисти вільно гуляють через кордон і цей випадо,к це позор і стидоба. Прикордоники не виконують свої прямі обовязки а створюють видимість.Литвин перетворив цю структуру в приватизовану фірму по збору данини. За час так званої операції вони ще не здійснили ні одного заходу по стабілізації ситуації.тільки одні проблеми.За це необхідно розжалувати Литвина, забрати в нього всі нагороди ,яких в нього не відомо за які заслуги як у Брежнева, і викинути як бездарь на смітник історії,
Дончанин до сбу Показати IP 17 Травня 2014 21:52
А кто предупредил СБУ о пересечении границы? Переходил бы Болотов границу, не имея гарантий своей безопасности? По моемому вполне достаточно. Поэтому мозгуй сам.
лпдмуа а простише и Показати IP 17 Травня 2014 13:08
а що тут коментувати -схоже слова хлопця по кличці :абвер із вінниці справдяться : Якщо когось в тій історіі а достемно украінській шкода то реально тільки молодих хлопців і дівчат із небесной сотні : Вічна вам пам'ять і цартво небесне : Ніколи немомагай бидлу -нероби йому добре -бо бидло хоче влади і красти
АФГАН-СБУ Показати IP 17 Травня 2014 13:40
Прихильники Болотова чудово знали місце та час перетину =народним губернатором= кордону. Інша справа,в українській арміі не знайшлость вертольотчиків та спецпідрозділів ,які б ризикнули вилетіти на це складне та набезпечне спецзавдання .Видається, українські прикордонники не спроможні контролювати українсько- російський кордон.Не сьогодні-завтра українські прикордонники можуть бути витіснені із прикордонних пунктів пропуску сепаратистами.
Я до АФГАН-СБУ Показати IP 17 Травня 2014 13:44
Українські прикордонники вміють тільки бабло сшибати.
Василь до АФГАН-СБУ Показати IP 17 Травня 2014 14:58
Так і буде це вже очевидно слабоумном тільки не нашим горе "держивладцям"
007 Показати IP 17 Травня 2014 13:42
а мене дивує одне - чому під час перестрілки "шальная пуля" не потрапила у голову "губернатора" "Луганської народної республіки"? його потрібно було пристрелити після першого пострілу бандитів, щоб відбити в них назавжди бажання до силового звільнення своїх ватажків. є гарний досвід ізраіля, поцікавтесь, як боротись з тереристами.
лпдмуа а простише и до 007 Показати IP 17 Травня 2014 13:45
а хто буде це робити?
Артем до 007 Показати IP 17 Травня 2014 19:07
А потом эти 150(а не 200) человек перебили бы всех пограничников до одного.А им еще жить хочется.И семьи у многих.Да и за что им умирать?За Сеню Кролика и дебила Турчинова с Юлькой?И вы все бы так сделали.И нечего из себя тут героев корчить.
пан Показати IP 17 Травня 2014 14:21
корупц1ю на кордон1 н1хто не в1дм1няв.Змова,зрада,зароб1ток-ось складова для хохла.
Дончанин Показати IP 17 Травня 2014 16:08
В ожесточенном бою за освобождение Болотова участвовало 150 ополченцев и 80 пограничников. Потери с обоих сторон отсутствуют. Комментировать нужно? Весьма похоже на захват последнего украинского корабля, который сутки гоняли по озеру со стрельбой, использование вертолетов, и т.д. и т.п. Итог: Никто из доблестных украинских моряков не пострадал.
жидобандера Показати IP 17 Травня 2014 16:56
литвина уволят?
Лучанин Показати IP 17 Травня 2014 20:19
Вся ця інформація є легендою для легковірних. В силових структурах права не знає, що ролбить ліва, вже не кажучи про те, що в усіх органах управління силових структур знаходяться інформатори для Путіна і заколотників. Маємо на сьогодні результат: українських військових загинуло 24, втрачено 5 вертольотів, БТР і Газ 66; заколотників загинуло 8.
Дончанин до Лучанин Показати IP 17 Травня 2014 20:26
Поверь мне я собственными глазами видел в одном месте спаленными: два грузовика, два БТРа и пушку (об убитых не говорю). Все это было уничтожено ночью одним единственным залпом по закрытой лесом целью из самопала.
Хохол до Дончанин до Дончанин Показати IP 17 Травня 2014 21:26
Справа не у військовому вмінні (один залп Нони). Справа в справедливості. Небесна сотня відкрила Україні шлях до справедливого демократичного суспільства!Це дуже велика ціна!Чи оцінила її нова політична еліта України? Ні!!!В умовах надзвичайної небезпеки для української державності немає лідера, який готовий на самопожертву! Є лідер, який в цих умовах працює дуже розсудливо-це Порошенко!Є люди,які на словах показують чудеса войовничості!Але ці люди ніколи не підуть під кулі! Під кулями будуть молоді хлопці із простих українських сімей!Чи будуть вони іти в бій?Ні!!! І це буде доти, поки з ними в цей бій не підуть ті, хто до цього бою закликають!!! Якщо патріотичних депутатів Верховної Ради не буде на передовій з калашами- чекайте Абвера в Львові!
Дончанин до Хохол до Дончанин Показати IP 17 Травня 2014 21:45
По поводу один залп Нони: повторяю - стреляли из самоделки, положение огневой точки, обстреливавшей ночью город определяли по трассерам. Опыт такой стрельбы имеется только у палестинцев. По поводу " Небесна сотня відкрила Україні шлях до справедливого демократичного суспільства" - после расстрела майдановцев в спину демократичность нашего общества повысилась? "Чи оцінила її нова політична еліта України?" - а разве сейчас у власти новая политическая элита? "Є лідер, який в цих умовах працює дуже розсудливо-це Порошенко!" - его слова - Они не понимают ни русского языка ни украинского языка! Поэтому их (т.е. нас) надо расстреливать. "Під кулями будуть молоді хлопці із простих українських сімей!" - Здесь ты абсолютно прав, ибо их гонят под пули, например, с целью обнаружения огневых точек ополченцев. "чекайте Абвера в Львові" - мне на этом сайте слили инфу о том, что Абвер ваш земляк.
Хохол до Дончанин Показати IP 17 Травня 2014 22:35
НЕ ПЕРЕСМИКУЙ умнік.Там є не лише Нони, а й Фаготи та й думаю речі посерйозніші...І взялись вони там не від сирості та й час для цього був. НЕБЕСНА СОТНЯ- це прості хлопці, в ній немає жодного синка депутата чи олігарха, всі вони мріяли про краще майбутнє України. Постріли в спину?Перед Богом,якщо це правда,відповідь очевидна, перед людьми-час покаже...Розстрілюють Вас знаєш хто...Народ поки думу думає,,,Не треба його злити і обманювати, брехню за кілометр чути і аукнеться так що мало не буде, причому байдуже з якої сторони ця брехня йтиме, Стосовно Абвера-ніби земляк, з Вінничини.
Дончанин до Хохол Показати IP 17 Травня 2014 22:53
Груженый зарядами для ГРАД тягач ИСУ ополченцы реквизировали под Артемовском еще в начале АТО. Где эти заряды? А они запускаются от батарейки либо с трубы либо с листа шифера.
Дончанин до Дончанин Показати IP 17 Травня 2014 22:55
Пардон, не ИСУ, а ВСУ
Таки да до Дончанин Показати IP 18 Травня 2014 01:38
Ты прав. Но есть одно но. За каждым пуском-человеческие жизни.И спецы найдутся с обеих сторон.Но жизнь-превыше всего.Не надо нам смотреть через прицел друг на друга.Мы многое в жизни пережили, притом вместе.Храни Вас Бог!
Дончанин до Хохол Показати IP 17 Травня 2014 22:57
По поводу расстрела небесной сотни - почитай результаты расследования специальной комиссии НЫНЕШНЕГО ВС Украины.
Хохол до Дончанин Показати IP 17 Травня 2014 23:26
Твої комісії мені до заднього фонаря-я читаю різні джерела і аналізую...Правда завжди лежить посередині! Ваш Яник так осто3,14здів людям, що вони під кулі пішли!І не важно хто стріляв!Осто3,14здять теперішні-так само підуть!Але чужих нам не треба-самі розберемось!
Дончанину Показати IP 18 Травня 2014 00:08
І ще одне. Мені жаль людей, які загинули-в Києві,в Донецьку, в Одесі,в Луганську чи Криму.І жаль крає серце моїм друзям і знайомим із всієї України!Козак, передай це своїм друзям. Ми всі українці. Кожен може зробити зло для своїх опонентів(більше або менше).Не треба в цьому змагатись. Дай нам Боже сили і розуму змагатись в добрі. Борони, Боже, Україну! Не треба Нам воювати!Слава Україні!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus