USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Пояснили, чому не треба робити тест на антитіла до коронавірусу

20 Січня 2022 15:30
Наявність антитіл не означає, що у людини вже повністю сформований імунітет до COVID-19. Так само їхня відсутність не означає, що людина зовсім не захищена, адже антитіла не єдина ланка імунного захисту.

Про це повідомив головний санітарний лікар Ігор Кузін на сторінці у соцмережі. «Тест на антитіла показує лише те, що людина хворіла на COVID-19 або щеплена проти нього. Наразі невідомо, яка саме кількість антитіл забезпечує адекватний захист. У багатьох з тих, хто перехворів на COVID-19 взагалі не виявили антитіл», – зазначив Кузін.

Також фахівець зазначив, що окрім антитіл, боротись із інфекцією також допомагають і інші агенти. Йдеться про Т-лімфоцити, або Т-клітини. «Антитіла в першу чергу не дають вірусу проникнути в клітину. Якщо йому це все ж таки вдасться, то в боротьбу вступають Т-лімфоцити. Вони допомагають організму швидко знешкодити заражені вірусом клітини та перемогти хворобу, а також стимулюють створення антитіл», – пояснив Кузін.

«На жаль, сам факт того, що ви перехворіли та маєте антитіла, не гарантує того, що ви не інфікуєтеся знову. Втім, якщо після хвороби ви вакцинуєтеся, то це вдвічі покращить ваші шанси не заразитися повторно», – зазначив лікар.

За його даними, наразі немає наукових досліджень, які б могли точно сказати, що конкретний титр антитіл захистить людину від повторного інфікування чи ризику тяжкого перебігу. Водночас є багато досліджень, які вказують, що вакцинація захищає від важкого перебігу та смерті внаслідок коронавірусу.

Окремо Кузін зазначив, що результати тестування на антитіла не є підставою для формування сертифікату про одужання від COVID-19.

«Тест на антитіла показує лише їх наявність або відсутність та не дає можливості передбачити, наскільки людина захищена від ризиків COVID-19», – підсумував Кузін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
лучанин Показати IP 20 Січня 2022 15:56
Наразі невідомо, яка саме кількість антитіл забезпечує адекватний захист. Але невідомо-що все одно коліть!
Хі-хі Показати IP 20 Січня 2022 17:34
Звідки таких умніків понабирали?
У Єгора кузіна Показати IP 20 Січня 2022 20:34
На плечах кукурузіна. Якщо в коктейль антитіл додати вакцину = тромбоз.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus