USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

Покарання за п’яне водіння має бути максимально суворим, – волинський нардеп

3 Травня 2019 07:20
Президент підписав закон, що запроваджує кримінальну відповідальність за керування транспортними засобами в нетверезому стані. Відтепер спійманий водій «під мухою» не просто заплатить величезний штраф, але й далі житиме із судимістю. Закон запрацює в наступному році, йдеться на сайті волинського народного депутата Ірини Констанкевич, яка також підтримала закон.

Якщо нетверезого водія затримають уперше, його згідно із законом №7279-д оштрафують на суму від 17 до 34 тис. грн (зараз максимальний штраф становить 10 200 грн) і позбавлять прав на строк до трьох років. Якщо ж порушення буде скоєне повторно (причому неважливо, через який час після першого випадку), штраф становитиме 51 тис. грн. Права в такого водія заберуть на строк від двох до трьох років.

Проте для водіїв важливіше інше – те, що це буде не проста «адміністративка», а кримінальний проступок.

Нардеп Ірина Констанкевич теж підтримала закон та голосувала «за», адже переконана, що покарання за п’яне водіння має бути максимально суворим.

«На мою думку, покарання за п’яне водіння повинно бути максимально суворим, аж до довічного позбавлення прав на водіння, бо нетверезий водій - це потенційний вбивця і, на жаль, ми вже маємо багато прикрих випадків, коли саме нетверезий кермувальник ламає людські долі», - переконана нардеп.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
лучани Показати IP 3 Травня 2019 07:44
а до водія, що вчинив ДТП на переході на вул. Львівській і втік з місця події на другий день Пасхи що буде застосовано? він успішний бізнесмен на горохівщині, має бари , його освідували місцеві копи і він тверезий оказався, а чому думайте самі, а втік тому що скотиняка була пяна, а копи що його освідували подумайте у вас також є діти
33ий до лучани Показати IP 3 Травня 2019 09:25
Що ти городиш??? Луцьким копам ще горохівських полішуків в авторитеті тримати. Вже такий брєд несеш. Не вкурсі я, що за ДТП, але перехід - це не зона свобідних дій пішоходів. Ср%ку легше зупинити ніж авто. Хоча в нас думають інакше люди.
Просто Показати IP 3 Травня 2019 09:22
"Закон запрацює в наступному році" тисяч з 50 людей ще загине 100%.
Навуходоносор Показати IP 3 Травня 2019 11:13
Только смертная казнь спасет страну от этой эпидемии транспортных убийств! Все остальное - игры "демократов"!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus