USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Походеньки-поїзденьки: Центр Всесвіту – у Гонконзі.ФОТО

8 Травня 2013 17:00
Про подорожі в Україні й за кордоном розповідатимуть «Волинські Новини» щосереди у рубриці «Походеньки-поїзденьки». Про свої пригоди всім можете розказати і ви! Надсилайте нам на скриньку свої фоторозповіді - і ми обов'язково їх опублікуємо.

Про враження від Гонконга розповідає користувач Mira:

Уперше у Гонконзі мені довелось бути лише проїздом. Уже вийшовши з літака, неможливо не відчути атмосферу мегаполісу, де легко загубитись як в натовпі, так і в складній інфраструктурі міста. Але тоді я раділа, що лише проїжджала через місто, оскільки, коли відкрились двері аеропорту, – відчула на собі вологий клімат, який можна порівняти лише з гарячою парою сауни. Тоді й стає зрозуміло, чому у Гонконзі і у Південному Китаї навіть таксі оснащені кондиціонерами.

Отож, Гонконг - це колишня британська колонія, самостійна адміністративна одиниця Китаю, з власною державною валютою – гонконгзьким доларом.

Насправді, коли говорять про Гонконг, часто його плутають із типовим китайським містом, і, коли подорожуючий зі звичайною туристичною візою забажає по сусідству заскочити на день до Гонконгу, просто перетнути кордон до Китаю буде неможливо, оскільки вам завадить візовий контроль. Тому потрібно заздалегідь потурбуватись про документи, які б дозволяли вам вільно і багаторазово перетинати кордон Китаю.

Навідатись до Гонконгу пощастило і мені. Не дивлячись на недосипання і кількагодинну дорогу, від прогулянки мегаполісом можна прокинутись і без кави. Неймовірно швидкий темп життя, безліч представників різних національностей і велика густота населення. Для економії місця – по місту катаються дитячі мрії чи не кожного – двоповерхові автобуси, більше того, Гонконг засаджений височезними небосхилами, через що його часто порівнюють із Нью-Йорком.




Проблем у спілкуванні з місцевим населенням у вас не виникне, оскільки кожен перехожий спілкується англійською (одна з державних мов), проте ніхто китайського акценту не відміняв, тому аби зрозуміти куди вам треба податись, доведеться поспілкуватись не з одним жителем.

Мабуть, кожен, хто опиняється у Гонконзі, без сумніву, прямує на набережну міста, саме тут розташована «Алея Слави», як у Голівуді. Щоправда, для європейців відомих особистостей тут не так багато.


Азія нам подарувала легендарних особистостей як Джекі Чана та Брюса Лі, чиї «зірки» можна побачити ще здалеку, і не тому, що вони по-особливому спроектовані, а тому, що багато туристів кучкуються саме біля них.




Якби мене запитали, де знаходиться центр Всесвіту, я би без сумніву відповіла, що у Гонконзі. Саме тут бурхливо вирує життя, кожен біжить у справах, всі зайняті своїми проблемами, ніхто не дивиться на тебе оцінюючим поглядом. Місцеві мешканці займаються пробіжками біля моря, туристи милуються небосхилами, катаючись на паромі, кружляють екскурсійні вертольоти, хоча вражень і без них не бракує.





Так, ми подорожували без екскурсовода, який би мені нудно розказував про дуже важливі пам’ятки Гонконгу, ми не мали змоги найняти власний вертоліт, щоб оцінити вигляд мегаполісу зверху за максимально короткий час. Але саме перебування в великому місті як місцевий житель, випадкове спілкування з прохожими – дозволяє правильно зловити атмосферу величезного Гонконгу, куди хочеться повертатись знову і знову.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
D Показати IP 8 Травня 2013 18:18
шонібудь
До шонібудь Показати IP 8 Травня 2013 20:06
Ага, як ти з луцька може далі рожища не бував, то тобі й шонібудь. Волинська жаба додушує?
D до До шонібудь Показати IP 9 Травня 2013 09:07
Редактор, ти? Залогінитись забувся.
111 Показати IP 8 Травня 2013 23:11
хочу туди!!!!1
Україночка Показати IP 5 Грудня 2018 14:42
А як же Будда? В Гонконзі знаходиться найбільша статуя Будди в усій Азії! Чому нічого не розповіли?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus