USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Бориса Клімчука поховали поряд з батьком та матір'ю

5 Вересня 2014 19:01
Останній кортеж екс-губернатора Бориса Клімчука провів його з Луцька в рідне село. Більш як 300 людей прощалися з померлим.

Поховали екс-губернатора сьогодні, 5-го вересня, в селі Воля Любитівська, Ковельського району, біля могил батька і матері. Саме тут його батьківська хата, куди, розповідають місцеві, Борис Клімчук приїжджав майже щовихідних.

Після прощання в Луцьку - колона машин рушила до кладовища. Їхало близько 50 автівок.
Уже під’їжджаючи до села, люди виходили і ставали вздовж дороги, чоловіки знімали шапки.
Відспівали покійника в сільській церкві Петра Могили, до реконструкції якої, розповідають прихожани, доклав свою руку Борис Клімчук. Дорогу до храму встелили килимом і квітами.
Місцеві мешканці згадують померлого як порядну людину.

«Він ніколи не забував про своїх і чимало зробив для села. От, церкву поміг реконструювати, дитсадочок, школу, дорогу в селі і до кладовища зробив», - говорить місцевий мешканець Олександр.
«Наше село невеличке, десь 150 дворів. Я знала Бориса Петровича. Він був турботливою людиною, порядною і любив жартувати. Майже щовихідних приїжджав до батьківської хати, то от, як їхав селом, то зупинявся, виходив поговорити, питав як ми, що потрібно допомогти. Він народився у селі Волошки, але їх сюди переселили. Батько був водієм, а мати - вчителькою. От, як вмер богатир – іде весь мир, а як бідняк – іде піп і дяк», - розповідає місцева жителька бабця Софія.
У селі оголосили жалобу. На шкільному подвір’ї стяг підперезаний двома чорними стрічками.

«У нас жалоба, все село пішло прощатися з Борисом Петровичом. Саме завдяки йому ми маємо нормальну школу і на її базі дитячий садочок», - наголошує працівниця Наталія.

А школа таки виглядає сучасною - з новими партами, гарним ремонтом, кованими воротами. Розповідають, що й твердопаливне опалення зробили. На дошці нагадує про себе сьогоднішній навчальний процес, а в дошкільнят - тиха година у комфортному закладі.
Від церкви до кладовища - близько двох кілометрів, туди й рушили від церкви проводжати в останню путь.

Редакція Інформаційного агентства Волинські Новини висловлює щирі співчуття рідним і близьким Бориса Клімчука.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Саша Показати IP 5 Вересня 2014 19:10
Хороший був дядько,у якого було що повчитися....
Саша Показати IP 5 Вересня 2014 22:43
Дякую за все, БП.
))) Показати IP 6 Вересня 2014 00:03
захлопнулась дверь, за которой была надежда на порядок в области. покойся с миром.
Світлана Показати IP 6 Вересня 2014 09:32
Було чому повчитися, факт. Достойний син волинської землі
Волинянин Показати IP 6 Вересня 2014 10:24
Поховали єпоху. Вічна пам'ять.
волинянинУ до Волинянин Показати IP 6 Вересня 2014 19:50
Бачили ми до нього "будівельників", бачимо і після... Світла пам'ять.
петрУ до волинянинУ Показати IP 6 Вересня 2014 19:52
соррі це до "петро іванович"
петро іванович Показати IP 6 Вересня 2014 10:35
будувати Волинь це обов'язок,а не досягненя
Василь. Показати IP 6 Вересня 2014 11:50
Такої людини не стало уже на Волині. Люди шукали поради у нього і він їм ДОПОМАГАВ. Вічна память від друзів тобі Борисе.
ОЛЯ Показати IP 6 Вересня 2014 12:59
Світла пам"ять хорошій людині.СПІВЧУТТЯ НЕ ТІЛЬКИ РІДНИМ,А Й ВСІМ ВОЛИНЯНАМ.
позапартійний Показати IP 6 Вересня 2014 15:58
Вічна память Борису Клімчуку, Нехай спочиває з Богом знатна людина Волині. А ті "орли", які сьогодні всілися у владні крісла (гусь, пирожик і його побратими з так званої, вибачте за слово, свободи), які клювали йому печінку і серце, а достойні клювати лише лайно, повинні прийти на могилу покійного і вибачитися посмертно, стоячи на колінах. І подати у відставку. Бо прийде час, і будуть вигнані людими і з ганьбою зацьковані собаками.
іван ковельський Показати IP 6 Вересня 2014 20:40
не 300 чоловік проводжали клімчука в останню путь - набагато більше. а якщо врахувати луцьк. то цифра вийде майже фантастична. але справа навіть не в цьому - з життя пішла людина з великоі літери. шкода лишень. що ті.що його проводжали. так же масово не заступилися за нього. коли негідники типу гузя та іже з ним не збиткувалися над мудрим і далекоглядним політиком. допоки так буде - матимемо те. що маємо або й гірше. вічна пам.ять вірному сину волині й украіни.
Льоня Показати IP 6 Вересня 2014 22:12
Не стало мудрого і далекоглядного керівника, хорошої людини. Як жаль що ми це розуміємо тоді, коли втрачаємо! Земля Вам пухом та вічний спокій Б П, а Гузі і їм подібні-ви народжені руйнувати, а не творити і працювати, покайтеся перед людьми та йдіть собі з богом !
Галина Показати IP 7 Вересня 2014 21:04
Свіла память про Вас Борисе Петровичу у волинян назавжди.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus