USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Поховали «Новоросію», поховаємо і «Малоросію», - реакція на заяву Захарченка

18 Липня 2017 14:50
Начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко прокоментував заяви ватажка терористичної "ДНР" щодо намірів створити "Малоросію". Як написав Муженко на своїй сторінці у Facebook, так звана "Малоросія" зникне так само, як і "Новоросія". Український народ поховав "новоро$$ію", похоронить і "малоро$$ію".

Хворі фантазії російських маріонеток завжди зникають як мара. Територіальний суверенітет України буде відновлено. Беззаперечно!», – написав Муженко.



Заява Захарченка про створення "Малоросії" блокує переговорний процес – представник в ТКГ



Представник України в ТКГ Євген Марчук наголосив на спробах РФ заблокувати Мінський процес.На його думку, заява ватажка бойовиків «ДНР» Олександра Захарченка про створення "Малоросії" може заблокувати переговори Тристоронньої контактної групи.

Так, на каналі 112.ua Марчук зазначив, що РФ намагається блокувати Мінський процес, звинувачуючи у цьому офіційний Київ.

"Завтра засідання, а сьогодні - заява Захарченка - така, яка в принципі блокує завтра взагалі переговорний процес. Завтра, який би не був порядок, чи той, що запропонувала ОБСЄ, чи ми його можемо відредагувати, то ми почнемо обговорення з цієї заяви Захарченка. Бо така заява означає, що немає про що говорити", – сказав він.

Заяви про "Малоросію" свідчать про бажання Росії відновити наступ на захід, - Турчинов



Секретар СНБО Олександр Турчинов вважає, що заяви кремлівських клоунів-маріонеток, які називають себе керманичами окупованого Росією Донбасу, щодо створення "Малоросії" – це ще один доказ агресивних планів Путіна та його маніакального небажання вирішувати питання на сході України мирним шляхом.

Відповідна заява опублікована на сайті РНБО.

"Ця збочена маячня, яка була написана в Кремлі, та озвучена рядженими клоунами, на кшталт Захарченка, свідчить про бажання московських «стратегів» знову відновити просування військової агресії на захід, втягуючи в криваві жорна нові регіони України", зазначив Турчинов.

Ці неадекватні та провокативні плани, зазначає Турчинов, - це ще один аргумент на користь прийняття закону "Про особливості державної політики з відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованою територією Донецької та Луганської областей" та необхідності прискорення звільнення сходу країни від російських окупантів та підконтрольного їм кримінально-сепаратистського бруду.

"Доля кремлівського плану "Малоросія-17" буде аналогічною "Новоросії-14", або будь-якій іншій "Дебілоросії" путінського формату", - наголосив Турчинов.

Кремль заявами про Малоросію намагається розіграти абхазький сценарій — Клімкін



Міністр закордонних справ України Павло Клімкін на власній сторінці в Twitter прокоментував заяву ватажка ДНР Олександра Захарченка про створення нової держави Малоросії.

«Якраз коли делегація України в Грузії, Кремль намагається розіграти абхазький сценарій на Донбасі. Ми з партнерами не дамо цього зробити. Кремлівські ляльководи зі своїми донбаськими маріонетками влаштували черговий балаган, витягнувши з нафталіну Малоросію», — написав головний дипломат держави.




Нагадаємо, сьогодні ватажок "ДНР" Олександр Захарченко заявив про створення нової "держави" "Малоросії", яка, за його словами, має стати "наступником України». За його словами, столицею "Малоросії" стане Донецьк, а Києву бойовики відвели роль "історико-культурного центру без статусу столичного міста". Захарченко також додав, що необхідно буде ввести в "країні" надзвичайний стан на три роки.

Німецький федеральний уряд засудив заяви ватажка сепаратистів "ДНР" Олександра Захарченка щодо "заснування Малоросії". Офіційний Берлін вважає такий крок "повністю неприйнятним", прокоментувала DW у вівторок, 18 липня, речниця уряду ФРН.

"Захарченко не має легітимного права, говорити за цю частину України. Очікуємо, що Росія також негайно засудить цей крок, не поважатиме та не визнаватиме його", - зазначається в заяві. Берлін вважає переговори єдиним шляхом вирішення конфлікту в Україні, наголосила речниця німецького уряду. Ідеться, зокрема, про виконання мінських угод Росією, Україною та сепаратистами на Донбасі, яких підтримує Москва.

Ватажки бойовиків ОРЛО відхрестилися від “Малоросії”

Ватажки бойовиків з окупованих територій Луганської області заявляють, що не беруть участі у створенні “Малоросії”. Про це заявив Володимир Дегтяренко, який називає себе главою “народної ради” утворення “ЛНР”, слова якого наводить сайт бойовиків ОРЛО, – повідомляє УП.

“ЛНР” не направляла своїх офіційних делегатів до Донецька для участі в засіданні представників регіонів України. Більше того, ми навіть не були поінформовані про намір провести цей захід, з нами це питання не узгоджувалося”, – зазначив Дегтяренко.

Він наголосив, що “на даний момент доцільність подібного кроку викликає великі сумніви”.

“Адже подібні рішення можна приймати тільки з урахуванням думки самого народу. Крім того, на сьогоднішній день ми дотримуємося Мінських угод, альтернативи яким немає. Ми готові обговорити це питання в разі надходження пропозицій. Але, повторю ще раз, це питання не надходило на розгляд”, – додав він.

А ще один представник колабораціоністи ОРЛО, якого запрошують на засідання в Мінську – Владислав Дейнего заявив, що “ініціатива про створення Малоросії, висунута сьогодні в Донецьку, не на часі”.

“Ми дізналися про це зі ЗМІ, і з нами цей проект ніхто не обговорював”, – зазначив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 18 Липня 2017 14:59
а де кримінальні справи проти тих русососів за захоплення влади ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus