USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Покладання квітів до пам’ятника Грушевському тривало менше 10 хвилин

29 Вересня 2009 13:22
Вшанування видатного українського історика приурочили до 143-ої річниці від дня його народження. Покладання квітів до пам’ятника Михайлу Грушевському в обласному центрі Волині у часі зайняло близько 10 хвилин. Про це 29 вересня інформує репортер «Волинських Новин».
Серед чиновників, котрі прибули на вшанування, були секретар Луцької міської ради Анатолій Бірюков, директор департаменту інформаційної політики Луцькради Олександр Пирожик та заступник начальника головного управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації Віктор Сливка. А ось про важливість постаті Першого Президента України Михайла Грушевського розповів декан історичного факультету Волинського національного університету імені Лесі України Анатолій Шваб.
Відсутність керманича обласного центру Волині Богдана Шиби секретар Луцькради Анатолій Бірюков пояснив тим, що міський голова перебуває на урочистих зборах з нагоди Дня ветерана у Народному домі «Просвіта». Також на майдані перед пам’ятником Михайлу Грушевському зібралося близько 20-30 учнів навколишніх шкіл, зокрема середнього навчального закладу №5. Це були школярі середніх та старших класів, тож кілька слів про те, ким був Михайло Грушевський, вони розповіли.
Довідково:
Михайло Сергійович Грушевський (29 вересня 1866, Холм (нині Польща) — 25 листопада 1934, Кисловодськ, СРСР) — український історик, організатор української науки, політичний діяч і публіцист, голова Центральної Ради (1917—1918), академік, автор понад 2000 наукових праць.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus