USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Поляки хочуть допомагати школярам Волині

4 Серпня 2014 18:11
Поляки звернулися до волинян, аби разом створити програму підтримки для молоді. Так, сусіди пропонують дати можливість школярам і студентам двох країн обмінюватися досвідом.

Про це йшлося під час зустрічі голови обласної державної адміністрації Володимира Гунчика з Надзвичайним та Повноважним Послом Польщі в Україні Генріком Літвіном сьогодні, 4 серпня.

Посол Польщі розповів, що вже 3 чи 4 роки тому пропонував українцям створити спільний фінансовий фонд підтримки для проектів школярів та студентів, аби вони могли обмінюватися досвідом й їздити з країни в країну.

«Нашу ідею не підтримали. Нам сказали, що це - неможливо, адже немає в українському законодавстві механізмів, аби створити спільний фінансовий фонд із закордонними партнерами. Тоді ми запропонували зробити два окремих фонди. Така ініціатива є актуальна, адже школи, ВУЗи мають багато ініціатив і їм потрібна державна підтримка. Це був би чудовий обмін досвідом. Це мають бути не лише поїздки волинян в Польщу, але й поляків в Україну, зокрема на Схід, адже ця територія для поляків – це територія інкогніто», - наголошує Генрік Літвін.

На це голова волинської обласної державної адміністрації запевнив, що клопотатиме про створення фонду в Києві.

«Я буду інформувати і Президента України, і Уряд, аби цей процес прискорити. У нас є багато спільного з поляками, ми прожили поряд не одну сотню років. Культурні обміни нам потрібні», - розповів Гунчик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
переселенка Показати IP 4 Серпня 2014 18:35
Багато хто народився і проживав у Польщі, поки не депортували КОМУНЯКИ.
ага до переселенка Показати IP 4 Серпня 2014 20:17
коментар було видалено
оро Показати IP 4 Серпня 2014 18:48
ше кажуть незалежні вже залежні від поляк

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus