USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Поляки пообіцяли поглибити співпрацю з СНУ

17 Жовтня 2015 17:17
Робочий візит проректора Люблінського католицького університету Іоанна Павла ІІ Урсули Папроцької-Пьотровської завершився обміном досвідом та обіцянкою іноземної гості поглибити співпрацю науковців двох вишів.

Зустріч пані Урсули з викладачами, студентами та ректором Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки відбулася 16-ого жовтня.

«Мені надзвичайно приємно, що я тут, адже це мій перший приїзд в Луцьк. Загалом, це моя третя поїздка в Україну і щоразу я відкриваю її нові обличчя. Цього разу я побачила наскільки сильно Україна є частиною Європи», – розповіла для преси пані Урсула про свої враження від поїздки.

Під час поїздки Урсула Папроцька-Пьотровська зустрічалася з науковцями СНУ і розповіла про навчальний заклад, де працює.

«Зараз у нас кардинально інший навчальний заклад ніж тоді, коли його звели. Впродовж нашої історії було два ключових періоди, які стали поворотними. Перший – ми позбулися комунізму, відтоді вдихнули на повну. Другий етап – вступ у ЄС. Відтоді для нас відкрилися нові двері можливостей. Це безліч проектів завдяки яким ми можемо розвиватися як в матеріально-технічному забезпеченні, так і в науковому. Окрім того, наші студенти стали мобільними, кожен з них має можливість хоча б раз поїхати по обміну в інші країни, аби було лише бажання», - ділиться досвідом польський гість.
Між СНУ імені Лесі Українки та Люблінським католицьким університетом Іоанна Павла ІІ Урсула Папроцька-Пьотровська провела паралелі.

«Я бачу, як працюють різні навчальні заклади і помітила таку тенденцію, що часто науковці мають звичку зациклюватися на цих історичних цінностях та традиціях закладу, через що й зупиняються в розвитку. Наші університети теж мають давні звичаї. Втім, ми вміємо успішно поєднувати традицію та новизну. Я спілкувалася з працівниками СНУ й вважаю, що ваші студенти добре підготовлені до того, аби після завершення навчання не лише знайшли себе на ринку праці, а й стали українською елітою, були нобелівськими лауреатами, керівниками держави та урядовцями ЄС», - розповідає у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини Урсула.
Наприкінці зустрічі вона пообіцяла, якщо волинські колеги підготують список тем для співпраці та імена науковців, які готові для спільної роботи, то вона організує співпрацю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus