USD 39.85 40.15
  • USD 39.85 40.15
  • EUR 39.95 40.20
  • PLN 9.95 10.15

Поляки працюватимуть над стратегією розвитку Устилуга

31 Січня 2016 09:36
Уже з 1-го лютого в Устилузі Володимир-Волинського району працюватимуть над підготовкою стратегії розвитку міста Устилуг. Приїдуть і поляки, - інформує «Волинська газета».

Така робота, нагадаємо, відбувається у рамках проекту Польсько-Канадської Програми Підтримки Демократії, що втілюється на рівні усієї України спільно з ВОГО «Асоціація регіонального розвитку» в партнерстві з Фондом менеджерських ініціатив (Люблін, Польща), Фондом «Освіта для демократії», Товариством Лева, Полтавською облдержадміністрацію.

Про це розповів президент ВОГО «Асоціація регіонального розвитку» Анатолій Пархом’юк.

До слова, наприкінці серпня 2015 року депутати обласної ради розглянули питання про утворення об’єднаних територіальних громад з центром у селі Зимне, місті Устилузі, селищі Голоби, селі Велицьк та Овадному.

– 1-2 лютого ми спільно з партнерами працюватимемо безпосередньо в Устилузькій громаді. Будуть зустрічі з місцевою владою, представниками виконкому, депутатами, активістами, аби вирішити перші організаційні питання та напрацювати основні напрямки подальшої роботи. На тих зустрічах буду я особисто, а з польської сторони прибуде Павел Прокоп – фундатор і голова Фонду Менеджерських Ініціатив Любліна, який має чималий досвід у реалізації подібних проектів. Наша організація також має чим ділитися, адже ми працювали над розробкою стратегії Луцька, області, і от тепер цей досвід спробуємо втілити на рівні громади. Хочу лише сказати, що стратегії для громад – досить важливі. Це – запорука розвитку у майбутньому, – каже Анатолій Іванович.

ЧИТАТИ ЩЕ: УСТИЛУГ У СПОГАДАХ СТАРОЖИЛІВ: СКІЛЬКИ ЗОЛОТА У ЙОГО ПІДЗЕМЕЛЛЯХ

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, наприкінці 2015 року на Волині вже є 5 повноцінних об’єднаних громад, які пройшли всі процедури. Ще 5 – готуються до об’єднання. Кожна з них – по-своєму унікальна: є багаті громади, є бідні, є громади, в яких об’єдналися між собою села, є – де об’єдналися села і міста, а є – де об’єдналися міста з селами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
волинянам Показати IP 31 Січня 2016 10:45
є значно кращі міста ніж устилуг, що там розвивати,????
Анонім Показати IP 31 Січня 2016 13:06
міський голова в цьому не зацікавлений що там розвивати польські підприємці откати не дають а зодіак в леці Петручкі і Гука дають
Гук Показати IP 31 Січня 2016 13:06
я не даю я займаю велику посаду
місто Показати IP 31 Січня 2016 18:51
Ну звичайно полякам видніше як має розвиватись Устилуг, ми ж своїм розумом не хочемо жити..
Саша Показати IP 1 Лютого 2016 08:04
но врешті Устилуг стане подібним на місто))))) надіюсь вже сьогодні поляки приберуть вулиці від сміття, центральну дорогу приберуть від піску, який лежить по обидва боки метр від тротуару декілька років. зроблять тротуар біля автобусної зупинки і до школи, щоб там можна було йти а не плавати у болоті і ногиламати.відремонтують світло на стовбах, нормальний туалет біля автостанції, бо так всі ходять на саму автостанцію. де пізніше не можливо чекати автобус. дороги в садку на нових вулицях. і багато інших проблем сьогодні вирішать поляки. навіщо нам тоді мер. давайте без мера і без всіх тих хто там сидить у міській раді. просто будим платити цю ж саму зарплату полякам і вони буду говорити що робити, розкажуть як зробити нашу громаду успішною. вони також підкажуть, що спочатку потрібно класти труби а потім робити асфальт( наприклад вул. Липова, озеро після кожного дощу). про все це можна писати ще довго. і саме головне вирішення цих проблем елементарне. але навіщо щось вирішувати якщо всі мовчать а мовчать значить хай залишається як є. а в міскій раді щоб заплатити за прибирання чи вирішення якоїсь конкретної проблеми сьогодні будуть будуть виділені кошти на прийом польської делегації. смішно на це все дивитись. люди які займають посади вже десятки років потребують поради. навіщо ви там тоді сидите? це мене і я думаю не тільки мене цівавить найбільше?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus