USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Поляки вибачились за руйнування українських могил

17 Жовтня 2016 08:31
Голова Фонду Міжнародної Солідарності, екс-міністр іноземних справ Польщі Кшиштоф Становський заявив, що польські громадські організації засуджують знищення надгробку мешканцям Верхрати, у тому числі й воякам УПА, які загинули в часи ІІ світової війни і після її закінчення від рук німецьких солдатів та радянських комуністів.

Новину передає "Преса України".

Крім того Становський заявив, що полякам дуже соромно за такі дії невідомих вандалів, які плюндрували могили українців. Більше того він заявив, що поляки не підтримують таких дій вандалів адже ці могили є частиною історії країни а громадяни з повагою ставляться до померлих.

"Схиляючись над могилами у Верхраті та Монастирі, просимо про вибачення і закликаємо: немає нашої згоди на нищення могил, цвинтарів, пам’ятників! Знаємо, що вони є частиною важкого минулого. У Польщі є увіковічення з часів окупації, повстань, шведського потопу, двох світових воєн. А польською традицією є повага до померлих! Нехай спочивають у мирі", - йдеться у заяві.

Крім того Становський звернувся до своїх співгромадян із закликом засудити знищення надгробків, агресивні написи на стінах і напади на людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вибачало Показати IP 17 Жовтня 2016 10:49
комуністи за Сталіна теж вбачилися

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus