USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Поляки, з подачі Кремля, вважають, що Волинь хоче повернути Холмщину

15 Вересня 2014 15:49
Волиняни повернулися з автопробігу Європою. Там, кажуть, їх сприймали неоднозначно. Довелося їм зіткнутися й з результатами російської пропаганди. А роботу українських консульств за кордоном активісти вважають незадовільною.

Про це вони розповіли під час прес-конференції сьогодні, 15 вересня.

На думку учасника автопробігу, самооборонівця Богдана Климчука, консульства не здійснюють консолідації українців. Бо, мовляв вони практично нічого не роблять, аби згуртувати місцеву українську діаспору. Його підтримав і колега Сергій Чуріков.

«Консули – люди, які просиджують штани і нічого не роблять. А за кордоном працює ціла російська агентура, залучені мільярди для пропаганди. Нам в «Солідарності» (профспілковий рух у Польщі) розповіли, що Польщею ширяться чутки, що волиняни хочуть відібрати Холмщину, Підляшшя. Тож, мовляв, хай розбираються самі», - каже він.


Був в учасників автопробігу і не зовсім приємний інцидент з консулом України в Любліні. Місцева поліція розробила їм схему руху містом, але вони трохи заблукали. Тому на зустріч з консулом та представником польської влади запізнилися на 10 хвилин. Щойно вони прибули, український консул замість того, щоб їх представити, «відчитав» за запізнення.


«Там (у консульствах) працюють ті самі люди, які не підтримували Майдан, робили все, щоб українці не збиралися, про це не говорили. На жаль, консульства – це далеко не друзі, а залишки режиму Януковича», - каже Богдан Климчук.


Натомість Голова Нацради Польщі Ян Дворак листом попросив місцеві ЗМІ сприяти висвітленню цієї події в Польщі. Тому в кожному місті у активістів була доволі потужна медіа-підтримка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Тарас Чурило Показати IP 15 Вересня 2014 16:06
А ніхто не думав що поляки так насправді думають, і угорці. Всі ж бачать що робиться в Україні
Макс до Тарас Чурило Показати IP 15 Вересня 2014 16:17
все проще, полякам до нас дiла нема, так як нам не було дiла до Приднiстров'я чи Грузiї, мусимо все самi робити...
Анонім Показати IP 15 Вересня 2014 16:18
"Поляки, з подачі Кремля...",- чего не написать прямо: поляки посылают нас накуй?
Угринів Показати IP 15 Вересня 2014 16:26
З нашими придурками скоро ніхто справу не буде мати. Всі все бачать. Вже навіть конфесійна війна розпочинається з подачі Михаїла та КП. http://volyn.church.ua/2014/09/15/yak-u-seli-ugriniv-goroxivskogo-rajonu-zaxoplyuvali-xram-ukrajinskoji-pravoslavnoji-cerkvi-videoxronika-podij/
Михлин до Угринів Показати IP 15 Вересня 2014 16:36
Мудрик - а так - він нормальний мужик - слово даю
111 до Угринів Показати IP 15 Вересня 2014 16:59
міжконфесійна різня не за горами...
віктор до Угринів Показати IP 15 Вересня 2014 17:45
з нашими будуть чи небудуть ще побачимо а з пук тіним вже ніхто не хоче...вся європа як від прокаженого відвертається
моня Показати IP 15 Вересня 2014 16:29
Дай Боже від кацапа відбитись, а Холмщина, Підляшшя чи Забужжя? Земля без українців, вже не Україна.За консуляти правильно, слабо Гарант і уряд міняють кадри,побачимо що на виборах здобудуть.Особливо Гаранта блок? За поляків, а ми дуже хвилювались за грузин, молдаван7 Далеко, нафіг надо..такі самі
Консул до моня Показати IP 15 Вересня 2014 16:38
Та то й дурному зрозуміло, що їх порозганяти та замінити новими кадрами потрібно. Чи знаєте ви, як можна попасти на роботу у консульство - яке бабло і які звязки треба було задіювати? Питання вартувало десятки тисяч вічнозелених мертвих американських президентів. Без грошей - то лише з великими блатами у верхівці влади чи ПартіїРигів
Лучанин Показати IP 16 Вересня 2014 04:43
Вічних державних кордонів не було в історії і не буде! Щодо Блоку Порошенка - на їхньому з’їзді не лише боксеру доручено очолити БЛОК ПОП, а й вже висунуто дуже цікавих кандидатів як у список, так і по мажоритарних округах, достатньо назвати лише Богдана Дубневича по Львівському виборчому округу №118, який на тому з’їзді засвітив платинового годинника ціною 315 тисяч доларів!!! Його брат Ярослав "переміг" Чорновол Таню на попередніх виборах по Яворівському округу "патріотичної" львівщини. Це до відповіді, "за що вмирають" військові на Донбасі! Не думайте, що лише "за Україну". За владу мільярдерів над Україною!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus