USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Поляки заблокували вже три пункти пропуску на кордоні

9 Лютого 2024 13:09
Через акції протесту польських фермерів ускладнено рух через пункти пропуску «Медика-Шегині», «Гребенне – Рава-Руська» та «Дорогуськ-Ягодин».

Про це повідомляють в Держприкордонслужбі.

9 лютого польські фермери розпочали акції протесту, під час яких обмежили можливість руху дорогами, які ведуть через польсько-український кордон.

Зокрема, після 10.00 (за київським часом) розпочалися акції протесту перед пунктом пропуску «Медика».

Рух блокують близько 100 осіб та близько 50 транспортних засобів. Протестувальники налаштовані пропускати по 1 вантажному автомобілю, 1 автобусу та 1 легковому автомобілю на годину.

При цьому, надають змогу водіям автобусів та легковиків, на власний розсуд та ризик, оминути місце протесту об’їзною дорогою. Зважаючи на зазначене, прикордонники пропонують подорожувальникам за можливості спланувати маршрут через інші пункти пропуску, зазначив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в коментарі Українській правді.

Читати ще: Польські фермери оголосили про новий страйк і блокаду кордону з Україною

Після 11.00 близько 200 осіб та 35 одиниць сільгосптехніки заблокували рух біля пункту пропуску «Гребенне».

Тут протестувальники планують пропускати по 2 вантажні автомобілі на годину в обидва напрямки. Рух легкового транспорту та автобусів не обмежуватиметься.

Після 11.30 також розпочалася акція протесту біля пункту пропуску «Дорогуськ». Протестувальники заявили про намір пропускати щогодини по 1 вантажівці в обидва боки. Рух автобусів, за попередніми даними, відбуватиметься без змін.

Раніше повідомлялося, що польські фермери готуються блокувати пункт пропуску «Дорогуськ – Ягодин» на кордоні з Польщею. Блокування має розпочатися об 11:00 за київським часом 9 лютого із використанням сільськогосподарської техніки. 8 лютого з’явилась інформація, що фермери планують страйк і на пункті пропуску «Зосин – Устилуг» з польської сторони кордону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
33 квартал Показати IP 9 Лютого 2024 13:52
Вірно поляки зробили!!!Як можна мати справу з хабарниками та крадіями!!!
йцук Показати IP 9 Лютого 2024 14:35
мають таке право на своїй землі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus