USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

Три тижні блокади: скільки вантажівок змогло прорватися через «Ягодин»

24 Листопада 2023 17:11
Завершується уже третій робочий тиждень блокади "Ягодина". З понеділка до п’ятниці вирватися з польського "полону" змогло 438 вантажівок, виїхати в європейську розвідку – 103 транспортні засоби.

Про це повідомляє Волинська митниця.

Загалом з початку акції протесту 6 листопада за 37 робочих змін (зміна триває 12 годин) на "Ягодині" оформили 2152 ваговози на в'їзд в Україну та 537 вантажів експорту. Усього – 2689 транспортних засобів проти 22 200, встановлених Меморандумом.

"Відсоток виконання міждержавних домовленостей рахуйте самостійно. Упродовж трьох тижнів частка пропуску вантажів через "Дорогуськ-Ягодин" стабільно критична: 20% з оптимального імпорту (з урахуванням гуманітарної допомоги та спецавтотехніки) та 5% з оптимального експорту.

Волинська митниця не може, як робила це раніше, рекомендувати далекобійникам обирати менш завантажені шляхи до Європи. Нині майже усі з них із заторами, збитками та невизначеністю", – йдеться у повідомленні.

Водночас у цій суцільній облозі є шпарини. Наприклад, один із найбільших експортерів Волині оперативно перевантажив свою продукцію з фур у буси. І попри все, виконує зовнішньо-економічний контракт з німецькими партнерами, акцентують у Волинській митниці.

Читати ще: Україна пропонує Польщі відкрити додаткові пункти пропуску для порожніх вантажівок

Нагадаємо, у відповідь на страйк польських перевізників та блокування кордону Польщі з Україною українські водії, які стоять у багатокілометровій черзі, сьогодні почали блокувати трасу для польських автомобілів. Роблять вони це у законний спосіб, безперервно рухаючись пішохідним переходом, однак такі дії українських перевізників не сподобалися польським поліцейським.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 24 Листопада 2023 17:58
Нхя собі, прямпрорватись? Ото студенти загинають!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus