USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Поліщук попросив Лапіна посприяти у призначенні виборів у Луцьку

29 Червня 2017 12:22
Виконувач повноважень Луцького міського голови звернувся до нардепа від Луцька Ігоря Лапіна з проханням посприяти тому, аби у Верховній Раді до канікул призначили позачергові вибори міського голови.

Про це йшлося під час чергової 26-ї сесії Луцької міської ради.

Ігор Поліщук зауважив, що нині є проект постанови профільного комітету про призначення виборів, проте їх досі не призначають.

«Щоб до 15 липня проект внесли у Верховну Раду і він був проголосований. Немає перешкод призначити вибори міського голови. Хіба, лише одна – в деяких політичних сил не готові кандидати», - зазначив Ігор Поліщук та додав, що вибори міського голови вкрай необхідні місту, аби припинити політичні шоу, які нині тривають.

Нагадаємо, що звернення про якнайшвидше призначення дочасних виборів Луцького міського голови прийняли депутати Луцької міськради ще під час засідання чергової 21 сесії Луцькради 29 березня.

Лист щодо призначення виборів Луцького міського голови був поданий на розгляд Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування ВРУ відповідно до законодавчих норм.І 7 червня члени комітету проголосували за пропозицію провести вибори Луцького міського голови 24 вересня.

9 червня стало відомо, що проект постанови про призначення позачергових виборів Луцького міського голови Волинської області зареєстрований у парламенті під номером 6555 від 08.06.2017. Проте, під час пленарного тижня Верховної Ради у порядок денний це питання так і не винесли.

Як заявив народний депутат від Волині Ігор Гузь, якщо цього не станеться, то наступне сесійне засідання відбудеться аж у вересні, і вибори можуть відбутися у грудні-січні 2017-2018 років. Однак затягування не можна допустити, впевнений нардеп. Своєю чергою, народний депутат від УКРОПу Ірина Констанкевич заявила, що представники цієї політсили наполягають на вчасному проведенні виборів – так як вони призначені, 24 вересня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus