USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Киця може стати заступником луцького мера

17 Грудня 2015 11:52
Луцький міський голова пропонує на посаду свого заступника директора луцької школи, адже попереднього обранці громади не ухвалили. Втім, нова кандидатура теж не знайшла підтримки серед членв двох комісій міськради.

Так, під час засідання постійної комісії Луцько міської ради з питань комунального майна та приватизації сьогодні, 17-го грудня, на посаду заступника градоначальник запропонував директора Луцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 1 Кицю Андрія Іларіоновича (на фото).

Нагадаємо, що депутати вже ухвалили чотирьох заступників і не підтримали кандидатуру Богдана Гончарука. Новий кандидат розповів що бачить пріоритетним у роботі, адже на нього покладатимуться освітня та медична галузі.

«Я народився 1968-го року в Іваничівському районі. Маю вищу освіту, служив в армії, з 1992-го року працював вчителем в Луцькій школі № 14, потім займав директорську посаду, отримав другу вищу освіту. Партійності та судимості не маю. Щодо пріоритетів в роботі - бачу насамперед два кроки: якість послуг і забезпечення належною матеріально-технічною базою. Це головні напрямки, над якими потрібно працювати, бо під них усе «підв’язане», - розповів кандидат на посаду заступника градоначальника.

У нього поцікавилися чи підтримує він ідею створення благодійних фондів при школах, аби вивести з тіні добровільні внески батьків.

На це Андрій Киця відповів, що ідею підтримує, мовляв, головне щоб була відкритість і прозорість в роботі.

Після представлення ймовірного заступника мера та ознайомившись із баченням його роботи члени комісії не підтримали цю кандидатуру більшістю голосів.

Чи потрібно меру п’ять заступників?

Більше того, у комісії міськради з питань законності взагалі вважають недоцільним збільшення кількості заступників міського голови до п’яти вказують.

Так, члени постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту не підтримали збільшення кількості заступників мера. Засідання відбулося сьогодні, 17 грудня.

Луцький міський голова Микола Романюк презентував претендента на посаду свого заступника Андрія Кицю, директора спеціалізованої школи №1. Зі слів міського голови, досвід роботи останніх п’яти років показує, що така кількість заступників дасть можливість більш ефективно працювати. Він зауважив, що кандидат був визнаний вчителем року у

2003 році, а в 2009 отримав звання відмінника освіти України.

Член комісії Ігор Поліщук зауважив, що під час минулої каденції міський голова працював з трьома заступниками, тож він не бачить обґрунтування збільшення їх кількості до п’яти. Водночас представник Блоку Петра Порошенка в облраді Володимир Бондар радив голові обласної ради взагалі обмежитися одним заступником для економії бюджетних коштів. Ігор Поліщук також звернув увагу на те, що відповідно до регламенту міськради міський голова разом з поданням структури міської ради подає штат міської ради. Наразі штат міської ради не затверджували. Депутат повідомив, що утримуватиметься під час голосування за кандидатуру нового заступника міського голови.

Також на недоцільності затвердження п’яти заступників наголосив член комісії Олександр Волинець. Своєю чергою, голова комісії Микола Федік рекомендував дати можливість міському голові сформувати свою команд, а потім оцінювати її ефективність.

Депутат Євгеній Ткачук зазначив що більша кількість заступників дозволить зробити меншим навантаження на одного заступника, відповідно вони ефективніше працюватимуть.

Міський голова переконував, що фінансування на утримання апарату міської ради збільшуватися не буде.

У підсумку, члени комісії не підтримали кандидатуру на посаду заступника міського голови.

Утім, остаточне рішення щодо призначення Андрія Киці заступником мера прийматимуть під час наступної сесії міськради.

Таким чином, голосування за п’ятого заступника міського голови Луцька має відбутися 23 грудня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
колишній учень 1 шко Показати IP 17 Грудня 2015 12:34
він ур*д
учень 1школи Показати IP 17 Грудня 2015 12:39
Правильно,нащо депутатам в своїх рядах чесна та щира людина?! Вчилась у школі під час роботи Андрія Іларіоновича, то скажу вам так. Як тільки він приступив до виконання своїх обов"язків, в школі стали робити ремонти, закупляти нові підручники та інше. При попередньому директорі Скалці ремонти робились лише у нього на дачі, а зібрані у фонді школи гроші осідали в його власній кишені. А хіба треба така людина при нинішній то владі???? Звісно, нехай депутати далі просувають по роботі своїх кумів, братів, сватів та дерибанять наші з вами гроші на свої власні потреби.
Кіцька Показати IP 17 Грудня 2015 13:15
Првельно зробили. Киця хабарник, бере гроші з учнів батьків, і каже вчителям кому які оцінки ставити.
киця фан до Кіцька Показати IP 17 Грудня 2015 14:12
Ти шо йому давала хабар? Не мели дурниць.
Правда до киця фан до Кіцька Показати IP 17 Грудня 2015 15:05
А ніхто не сумнівається в поборах Киці з школи 1
мурка Показати IP 17 Грудня 2015 14:21
зате прізвище у нього мурНЯШкане :))
Запитання журналіста Показати IP 17 Грудня 2015 14:23
А при чому тут обласна рада? "Водночас представник Блоку Петра Порошенка в облраді Володимир Бондар радив голові обласної ради взагалі обмежитися одним заступником для економії бюджетних коштів."
Микола Показати IP 17 Грудня 2015 14:37
Правильно! Справа не в Киці, а в доцільності збільшення кількості заступників. В облраді "Солідарність" за зменшення, бо голова не їхній, а в міськраді за збільшення, бо голова їхній, де логіка? Може міський голова не хоче на роботу ходити?
Лучанин Показати IP 17 Грудня 2015 14:42
Я вже думав дійсно кицьку заступником зробить - кормити, прогуляти, трохи на ветеринарку, та нехай навіть клітку золоту зроблять - усе ж менше грошей вкраде і шкоди ніякої людям не зробить. А тут ба воно як...
Тарас Чурило Показати IP 17 Грудня 2015 16:10
Тобто грошей на індексацію вчителям та лікарям немає, а йому все з заступником нейметьтся?
Аня Показати IP 17 Грудня 2015 23:25
Чесно!Він класний директор школи!Тож якщо Він не пройде то батьки ,учні і пед колектив видихне з полегшенням.Я не зустрічала серед директорів луцьких шкіл такого фанатично зацикленного на розбудові ,покращенні і вдосконаленні школи ,як Киця . Андрію навіщо Вам та міська рада?
марина Показати IP 18 Грудня 2015 15:24
порядний,чесний, професіонал своєї справи, залишайтесь на своїй посаді надовго і весь колектив буде дуже щасливий!!!!!!!!!
Батьки СЗОШ І-ІІІ №1 Показати IP 18 Грудня 2015 15:33
Андрій Іларіонович! Не залишайте школу!!!! Ви гарна людина, толерантний керівник, блискучий учитель, хороший господарник! Заклад без Вас багато втратить!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus