USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Полісмен, якого судять за побиття лучанина, воює у штурмовій бригаді

7 Жовтня 2023 11:05
Поліцейський, якого судять за перевищення повноважень, пішов на фронт у штурмову бригаду. Майже два роки тому правоохоронець став фігурантом скандальної історії про побиття лучанина. Поліцейський приїхав на виклик про домашнє насильство, а в результаті сам опинився на лаві підсудних, адже після візиту копів лучанина довелося оперувати.

Візит поліції до луцької сім’ї обернувся кримінальною справою проти самого копа. Правоохоронці приїхали на виклик щодо домашнього насильства. Але жодного насильства в діях лучанина суддя не виявив, дитина горнулася саме до батька. Чоловіка виправдали. Натомість у діях поліцейського суддя побачив перевищення влади і скерував матеріали до Державного бюро розслідувань, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Витягнули мене на коридор і там нанесли мені кілька ударів, після чого я втратив свідомість», – розповів побитий лучанин.

«Особу побили поліцейські. Це вже перевищення влади та службових повноважень», – наголосив суддя Луцького міськрайонного суду Віталій Ковтуненко.

Потерпілий зазначив, що поліцейський, після того, як одягнув на нього кайданки, вдарив його ногою в живіт. На відео помітно і як сам лучанин штовхає правоохоронця.

Після зустрічі з полісменами чоловік опинився на операційному столі. В нього діагностували розрив внутрішнього органу і кровотечу.

Цей випадок розслідували в ДБР. Справа дійшла до суду. Уже допитали лікаря, який оперував лучанина, і судмедексперта.

«Такі травми рідкісні й закінчуються смертю, якщо вчасно не надано адекватної медичної допомоги. На операції в нього в животі було виявлено літр крові», – зазначив суддя Луцького міськрайонного суду Ярослав Артиш.

Невдовзі після одного із судових засідань патрульний пішов на фронт. Тепер він у штурмовій бригаді «Лють».
«Є дані про проходження служби в полку Національної поліції особливого призначення. Об’єднання «Штурмова бригада Національної поліції України «Лють». І він перебуває там із 6 квітня 2023 року до сьогодні», – оголосив суддя Ярослав Артиш.

Яким буде вирок поліцейському, поки невідомо. Прийти на засідання він не може.

Адвокат розповів, що говорив із поліцейським кілька днів тому. «Конкретне місце, де перебуває, він сказати не може. Він дійсно бере участь у бойових діях. Станом на сьогодні в зоні бойових дій відсутня можливість вийти на відеозв’язок. Часто немає з ним зв’язку», – прокоментував захисник Віктор Шевчук.

Тож судове засідання перенесли.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Сергій Показати IP 7 Жовтня 2023 11:44
Лють ніде не воює,стоять на блок постах
Сергію Показати IP 7 Жовтня 2023 12:25
Не знаєте - не пишіть дурниць.
Анонім Показати IP 7 Жовтня 2023 13:27
Хто тут точно воювати не піде, так то судді, хоча зарплати захмарні мають, пенсії такі ж , і на пенсію йдуть дуже рано, далеко не досягаючи пенсійного віку. Аж надто превілейована каста, в Індії і не снилося так прилаштуватися. Куди йдемо, на Захід чи на Схід, схоже, що прямо в сраку, хоча куди вже далі
?! до Анонім Показати IP 7 Жовтня 2023 14:36
Схоже що ви зі сраки і пишете.
Юра Показати IP 7 Жовтня 2023 16:09
Видно що бідна "жертва" перша напала на поліцейського, в США його б ліквідувала напевно відразу, як в тому кіно чи анекдоті - а суді то хто? Персонаж ДУЖЕ цікавий.
Олександр Показати IP 7 Жовтня 2023 16:53
Поліцейському від щирого серця бажаю стати СПРАВЖНІМ Героєм України. Модератор ну ти мене зрозумів
Ррр Показати IP 8 Жовтня 2023 10:48
На зону падлу хай відповідає за свої вчинки півень
Анонім Показати IP 8 Жовтня 2023 11:43
Клуша, що викликала поліцію, понесла покарання? Якщо насилля не було, то якого милого вмкликала поліцію? Якщо було, то чого не дала покази? Фактично її захищали.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus