USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Поліцейському, який задушив Флойда, призначили $1 млн застави

9 Червня 2020 09:44
Суд Міннеаполісу (штат Міннесота) заарештував поліцейського Дерека Шовена, обвинуваченого в убивстві афроамериканця Джорджа Флойда. Шовену призначили заставу в $1 млн.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Перше засідання суду пройшло у форматі відеоконференції. Шовен включився з вʼязниці. Під час засідання він практично мовчав. Його адвокат також не давав коментарів після засідання. Шовен звинувачується в убивстві третього ступеня і ненавмисному вбивстві другого ступеня.

Він погодився на низку умов суду в разі внесення за нього застави та звільнення з-під варти. Шовен не матиме права контактувати з членами сімʼї Флойда і працювати у сфері безпеки або забезпечення правопорядку, а також буде зобовʼязаний здати зброю і не залишати межі штату Міннесота.

Наступне засідання призначено на 29 червня.

Ввечері 25 травня поліцейські Міннеаполіса затримали 46-річного афроамериканця Джорджа Флойда – за підозрою у використанні «підробного платіжного засобу» для оплати товарів у магазині. У рапорті правоохоронці згодом вказали, що Флойд чинив опір під час затримання. Проте на численних відеозаписах – як із камер спостереження так і зі знятих очевидцями – видно, що Флойд спокійно підкорився поліцейським і дав надягти на себе наручники.

Попри це один з правоохоронців поклав Флойда на асфальт біля патрульного авто і притиснув його шию коліном. У такому положенні затриманий перебував близько семи хвилин і постійно повторював, що йому нічим дихати. Згодом поліцейським довелося викликати швидку – чоловіка, відвезли в найближчу лікарню, де він незабаром помер, не приходячи до тями. Після розтину в його оргаінізмі виявили наркотики і коронавірус.

Хвиля протестів у США переросла в безлади і мародерство.

Колишньому поліцейському із США Дереку Чавену, який під час затримання Флойда придушив його коліном, звинуватили у вбивстві другого ступеня (за законами штату Міннесота йому загрожує до 40 років).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Психопланетарій, Лип Показати IP 9 Червня 2020 10:11
Олігофре́нічна держава. Та д*більні закони. Скільки проблем відбулось від нього. Він же сам знаходився у стані наркотичного спяніння, коли його поліція затримувала та поліцейські надягали на руки кайданки. До слова затримували поліцейські його на самому місці злочину за вчинення злочину. Цей Джордж Флойд, раніше неодноразово судимий, третій раз судимий за пограбування сім"ї та вагітної жінки, коли він з вогнепальною зброєю в руках проник до чужого будинку та наставивши пістолет на сім"ю, яка перебувала в будинку, пограбував їх помешкання, за що отримав всього 5 років позбавлення волі. Торгував потім наркотиками, зброєю, це ще не весь його послужний злочинний список.
11 Показати IP 9 Червня 2020 10:37
Та просто необхідна була якась ситуація для "розпалювання багаття". На скільки легко, розхитати ситуацію в будь-якій країні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus