USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Поліція Лондона показала фальшиві пояси смертників

11 Червня 2017 09:29
Поліція Лондона опублікувала фото фальшивих поясів смертників, які наділи виконавці теракту 3 червня в британській столиці, повідомляється на сайті відомства, пише Новое время.

Пояси являють собою пластикові пляшки з-під води, обмотані сірої клейкою стрічкою.

Керівний розслідуванням офіцер Дін Хейдон сказав, що йому раніше не зустрічалися фальшиві пояси шахідів. За його словами, зловмисники наділи ці пояси, щоб "максимально налякати" оточуючих.

Також, можливо, виконавці теракту сподівалися, що поліцейські побояться в них стріляти, побоюючись вибухів.

Кожен, хто бачив ці фейкові пояси, думав, що вони справжні, сказав Хейдон. У зв'язку з цим хоробрість поліцейських і громадян, які чинили опір нападникам, видається ще більш видатною, додав офіцер.

Раніше поліція назвала імена двох із трьох виконавців теракту 3 червня. За даними Скотленд-Ярду, це 27-річний Хурам Шазад Батт і 30-річний Рашид Редуан. Як відомо, на всіх трьох нападниках були фальшиві пояси смертників.

Нагадаємо, увечері в суботу, 3 червня, автомобіль врізався в натовп на Лондонському мосту, після чого троє озброєних ножами чоловіків вискочили з машини і почали нападати на перехожих. В районі ринку Боро-маркет всі троє були вбиті поліцейськими. В результаті теракту загинули сім осіб, 48 отримали поранення, у тому числі важкі.

Нагадаємо, це вже третій теракт у Великій Британії за останні місяці. 22 березня машина наїхала на перехожих на Вестмінстерському мосту, після чого водій з ножем напав на поліцейського біля будівлі парламенту; загинули п'ять осіб. Нападник був застрелений поліцією.

А 22 травня по закінченню концерту Аріани Гранде на стадіоні "Манчестер Арена" пролунав вибух, який правоохоронці назвали терактом. Загинули 22 людини, понад півсотні – поранено. Серед жертв було багато дітей.

Поліція заявила, що терористом-смертником у Манчестері виявися 22-річний місцевий житель лівійського походження Салман Абеді. Пізніше, у Лівії було заарештовано. Згодом у помешканні Салмана Абеді правоохоронці виявили вибухові речовини для виробництва бомб.

Відповідальність за теракт взяла на себе «Ісламська держава».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus