USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Поліція називає 4 версії вбивства Ноздровської

2 Січня 2018 16:43
Поліція розглядає чотири основні версії у розслідуванні вбивства юристки Ірини Ноздровської.

Про це заявив речник Головного управління Нацполіції у Київській області Микола Жукович журналістам 2 січня, передає Укрінформ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЯК УБИЛИ НОЗДРОВСЬКУ: СТАЛИ ВІДОМІ ПОДРОБИЦІ ТРАГЕДІЇ ПІД КИЄВОМ

"Зараз розглядаються основні 4 версії. Це її професійна діяльність, інша, більш конкретизована, - по останній справі за фактом ДТП, наступна - хуліганство і ще одна - що її (Ноздровську - ред.) хотіли зґвалтувати", - заявив Жукович.

Жукович наголосив, що одна з перших версій, яку правоохоронці візьмуть на відпрацювання, стосується судової справи за фактом ДТП, якою займалася Ноздровська.

"Ми розглядали як версію вбивства її службову діяльність... Але саме ми уточнили, що саме через останню судову справу, де вона брала активну участь, напевно, сталося і це вбивство. Ми її поставили як одну із перших, щоб відпрацювати", - зазначив Жукович.

Водночас він підкреслив, що незважаючи на наявність основних версій, інші версії не відкидаються.

Нагадаємо, 1 січня в одній із річок у Київській області знайшли тіло Ноздровської, яка зникла за кілька днів до цього. Жінка особисто вела справу в суді про ДТП, у якій загинула її сестра. Смертельна аварія сталася 30 вересня 2015 року у селі Демидів Вишгородського району Київської області. Дмитро Россошанський, перебуваючи в стані наркотичного сп'яніння, на своїй машині збив на смерть односельчанку, 26-річну Світлану Сапатинську.

Дядько винуватця ДТП на той момент був головою Вишгородського районного суду. Родичі і друзі Россошанського неодноразово погрожували розправою Ірині та її родині, про що є зареєстровані кримінальні провадження.

Прокуратура Київщини взяла розслідування на особливий контроль.

2 січня на мітинг до головного управління МВС у Києві вийшли близько 500 людей, які вимагають знайти вбивць правозахисниці Ірини Ноздровської.

Тим часом, народний депутат Мустафа Найєм розповів, що доньці вбитої правозахисниці Ірини Ноздровської погрожують. Про це він сказав у коментарі Еспресо.TV.

"Поліція не звертала уваги на погрози Ірині. Їй погрожували просто у залі суду. Батько підсудного (Росошанський, який збив на смерть сестру Ноздровської, - ред.) погрожував Ірині, що вона "погано кінчить". А її батькам казали, що вони поховають ще одну доньку. Вона зверталася в поліцію, але реакції не було. Їй не надали охорону. Зараз теж погрожують доньці Ноздровської, але на це не звертають уваги", - наголосив Найєм.

Він каже, що зараз йдеться не про одне вбивство, а про два - вбивство Ноздровської та загибель її сестри у ДТП два роки тому.

"Під час розслідування загибелі сестри Ноздровської слідчі, поліція були не досить ефективні. Були намагання спотворити результати наркологічної експертизи, затягувалося розслідування цієї справи. Також був шанс, що Росошанський, який фактично вбив сестру Ірини, міг бути звільнений", - додав нардеп.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus