USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Поліція прокоментувала конфлікт у волинській громаді через перехід до ПЦУ

15 Січня 2019 22:18
Повідомлення від одного із депутатів Броницької сільської ради про те, що група осіб на чолі із священиком місцевої церкви прийшли в кабінет голови сільської ради та вимагають надати їм копії списків жителів села, котрі підтримали приєднання церковної громади до Православної церкви України надійшло на лінію служби «102» вечірньої пори 15 січня.

На місце події виїхали керівник Камінь-Каширського відділу поліції, слідчо-оперативна група та група реагування патрульної поліції, повідомили у прес-службі нацполіції у Волинській області.

Поліцейські з’ясували, що в приміщенні сільської ради відбулася розмова священика та групи прихожан місцевого храму із головою та секретарем сільради. Порушень громадського порядку не зафіксовано. Жодних протиправних дій як щодо представників органу місцевого самоврядування, так і членів церковної громади не вчинялося. Скарг і заяв з обох сторін до поліції не надходило.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Андрій Показати IP 15 Січня 2019 22:24
Не беріть це до уваги та до серця... голови райдержадміністрацій як в часи комуністів виконували план по атеізму так і зараз кинулись масово навертати "московську паству" за вказівкою з верху...
Василь до Андрій Показати IP 15 Січня 2019 23:20
Історія повторюється з циклом 100 років, тоді всіх заганяли в оновлену церкву під керівництвом Введенського, якого підтримував Константинопольський патріарх...
Анатоль_ Бідзюра Показати IP 16 Січня 2019 09:55
До селян. Результати голосування на зборах по переходу прихожан в ПЦУ, потрібно оформлювати як належить: 1) Обирається голова зборів, секретар і лічильна комісія; 2) Все, у тім числі й результати голосування, оформляються протоколом; 3) У кінці протоколу фіксується висновок; 4) Протокол підписується вищевказаними особами і передається органам місцевої влади; Решта, згідно процедури: запитайте у голови сільради - він розповість. Люди! Не будьте казлами. Правильно документально оформляйте висновок переходу та свого волевиявлення, бо в інакшому випадку ним скористаються вороги. Слава Ісусу Христу! Слава Україні!
Андрій до Анатоль_ Бідзюра Показати IP 16 Січня 2019 10:29
Пане Анатоль у мене в селі тако багато тих протестантів розвелося хочу трохи їх приєднати до ПЦУ а в сусідньому селі костьол хороший стоїть ми з кумом вже підписи зібрали тако по своїй вулиці скіко тих підписів тре та куди ті папери нести?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus