USD 38.85 39.20
  • USD 38.85 39.20
  • EUR 38.90 39.40
  • PLN 9.80 9.97

Невідомі захопили голову волинської громади, яка переходить в Православну церкву України

15 Січня 2019 19:08
В селі Бронниця Камінь-Каширського району невідомі особи під керівництвом священнослужителя УПЦ МП заблокували в сільській раді голову та секретаря. Вимагають списки людей, які проголосували за те, аби їх церква перейшла в Православну церкву України.

Про це в коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини повідомила місцева жителька пані Галина.

З її слів, в селі зібрали підписи про перехід із Української православної церкви Московського патріархату в Православну церкву України. 750 людей проголосували «за», 167 – «проти», або ж не голосували взагалі.

Так як 82% прихожан виступили за перехід в ПЦУ, зібрали сесію сільради, проголосували рішення про перехід та приєднання церкви. Проте це не сподобалось місцевому священнослужителю.

«О 17:40 московський батюшка взяв два десятки людей, схожих на бандитів, приїхав і заблокував голову сільради і секретаря в приміщенні. Вимагають списки тих, хто проголосував за приєднання церкви, а також вимагають скасувати рішення», – каже жінка.

Як повідомив в коментарі ІА Волинські Новини сільський голова Брониці Петро Кошелюк, декількадесят чоловіків на чолі зі священником Сергієм Голодюком заблокували його та секретаря в приміщенні сільради, звинувачуючи в тому, що він сприяє переходу громади в Православну церкву України.

«Вони кажуть, що я підпис поставив за перехід в українську церкву, то значить я сприяю. Але я підписався «за» як громадянин, житель села, а не як голова! Вимагали в мене списки тих, хто проголосував «за», але вони в людей на руках. Домовились, що завтра їх їм покажемо», - каже Петро Кошелюк.

З його слів, поліція прибула до сільради близько 19:00, після чого його та секретаря ради відпустили.

Зі слів жителя Каменя-Каширського Богдана Козіка, підбурювач цього дійства заявив, що громада увійде до ПЦУ «лише через його труп».
Згодом стало відомо, що в приміщенні сільської ради відбулася розмова священика та групи прихожан місцевого храму із головою та секретарем сільради. Порушень громадського порядку не зафіксовано.

Нагадаємо, сьогодні, 15 січня, президент Петро Порошенко привіз до Луцька Томос про автокефалію та закликав вірян переходити до нової, незалежної української церкви. Також Порошенко заявив, що гарантує захист кожній парафії, яка прийме рішення приєднатись до Православної церкви України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 32
дідо Показати IP 15 Січня 2019 19:15
московський поп захищає свій приватний бізнес.
888 до дідо Показати IP 16 Січня 2019 10:09
Я думаю тебе професори У ВДУ, вчили, що є закон «Про свободу совісті та релігійні організації», який встановив основні засади взаємовідносин між церквою та державою, окреслив права та обов’язки держави по відношенню до релігійних громад України тощо. В основу цього законодавчого акту було покладено одне з найважливіших загальнолюдських прав – право на свободу совісті та віросповідання, яке включає свободу мати,приймати, змінювати релігію або переконання за власним вибором, сповідувати будь-яку релігію або не сповідувати жодної, відкрито поширювати свої погляди. По друге- ніде в КОНСТИТУЦІЇ, інших норм. актах не написано, що президент має право вмішуватися в релігію, церкву, а тим більше іздити з томос- турами. По третє- у нас закон..як дишло.. його не президент, ні голова сільської ради не читає... а тому порушення на порушенні ... Якщо президент розпалює міжконфесійну ворожнечу.. цього не бачить ніхто...В нормальній країні, де є верховенство права, кожен відповідає по закону і згідно закону. А тобі для практики, скажу поїдь... недале у Польщу і зроби хоч мінімум дій,.... які роблять тут в Україні... відчуєш відразу..буцегарня гарантована ..як мінімум...Якщо наші люди не навчаться дотримуватися законів на практиці.... ми так і будемо жити в теорії верховенства права
Андрій Показати IP 15 Січня 2019 19:34
А що це секретні списки чи їх нема чи не голосували?
Олексій до Андрій Показати IP 15 Січня 2019 19:54
А ти бажаєш, щоб всякі покидьки цікавились твоїми особистими даними без твоєї згоди. Ти особисто уповнований їх розголошувати?
Андрій до Олексій Показати IP 15 Січня 2019 22:06
якби ти був би трошки розумніший то знав би що голосують ЧЛЕНИ РЕЛІГІЙНОЇ ГРОМАДИ а не якийсь селюк який ніколи і в Церкву не ходив і не бажав туди іти... тобто ті дані апріорі не є особистими для священика який є Головою релігійної громади... Може священик був подивований кількістю членів релігійної громади (бо справді велика кількісь) або він вирішив перейти в іншу конфесію як цього вимагає за кожним закутком пан президент... і вирішив поймено побачити свою паству ....
Влад до Олексій Показати IP 15 Січня 2019 23:05
Священик просто хотів впевнитись, що цей список існує... і що підписались саме прихожани з даного населеного пункту а не з інших, як це буває на мітигах!
Хм Показати IP 15 Січня 2019 19:38
Після таких дій. Влада має заборонити мп на території України, це вже не релігія а екстремізм проти українського населення.
Луцьк Показати IP 15 Січня 2019 19:51
Місцеві зберіться й накажіть попа з тітушками
Анонім до Луцьк Показати IP 15 Січня 2019 20:50
то місцевих і тягли у СЦУ силомиць?
Анонім до Анонім Показати IP 15 Січня 2019 23:29
СЦу тобі на голову бот з за поребрика. Русские пенсы юх без соли доедают, занимайся своей ватной черьнью ватан.
121 до Луцьк Показати IP 15 Січня 2019 20:57
Ні. Попа не можна. Бо зразу переросте в політичну площину. А от тітушкам треба вломити так щоб відбити охоту на всяку фігню підписуватися щоб тих пару сотень гривень на лікування пішло і ще мало було!
Propagandist Показати IP 15 Січня 2019 20:27
Інтерв'ю з сільським головою і відео в студію! І якщо інформація підтвердиться, батюшку під суд!
Читач Показати IP 15 Січня 2019 20:41
Нічого дивного! Просто ця московська бикота в рясах звикла за 30 років,що вони центраві,тому люди і влада їм до сраки завжди були.Ось і результат.
Анонім Показати IP 15 Січня 2019 20:53
Отже, владико, може не варто розкидатися хрестами із прикрасами направо і наліво? Голодюк був його не вартий, що й довів, не здобувши авторитету у громаді
Житель Показати IP 15 Січня 2019 21:18
Сергій Голодюк а з чого це ти хатинку вибудував за який кошт. А зараз боїшся що лавочка прикриється? Їдьте до россії і там служіть правте.
Робот до Житель Показати IP 16 Січня 2019 11:14
Такі як ти білі копійки в храмі кладуть і питають за що купив піп хату і машину
житель до Робот Показати IP 16 Січня 2019 14:03
я зовсім не кладу.
Миколай Показати IP 15 Січня 2019 21:53
Чемодан,вокзал, Кавказ,Курили. Нести. ..... руССкий мИр .....в їхні масса. В 90 роках ми не виперли зовсім цих самосвятів.То бачте люди добрі в що ВИросло , В цілий,,,,,,, МИР со скрепами,,,,,,В них Томос Є? Небачу!?НЕМА! Бувайте здорові!,,,, СЛАВА УКРАЇН!!!!! І!!!!!!!!
Петя Показати IP 15 Січня 2019 22:03
21 век. Автокефалии, религии, молитвы, томосы, правильные и неправильные православные...искусственный отбор по мозгу и деградация. -200 грамм за 150 тыс. лет:)
Віталій Показати IP 15 Січня 2019 22:13
Шановна громада,звертайтеся бігом до Киева,бо вами будуть завтра колотить тітухани,побільше знімайте відео,запросіть місцеве телебачення,через сіль раду зверніться до Призидента,тільки так ви зможете себе захтстити.Побільше розголосу.Удачі Вам.
Павел Показати IP 15 Січня 2019 22:38
Братья Всевышний все видит !!! Нам остаться молиться и только молиться спасать свою душу!!
читач Показати IP 15 Січня 2019 23:30
Шановні журналісти, будьте уважні у висвітленні новин на релігійну тематику, і на заголовок теж, не провокуйте людей на конфлікти , як провокує своіми заявами "гарант конституціі", який і порушує конституцію, назвавши сьогодні в Луцьку мільйони віруючих УПЦ 5 колоною. Ця його заява прямо вказує на розпалювання ним міжрелігійноі ворожнечі. Божоі всім допомоги.
читачеві до читач Показати IP 16 Січня 2019 02:34
5 колона - люди які в інтересах влади іншої країни діють проти влади власної, ну сказав так як є, сходи в МП послухай що там говорять зараз та й раніше говорили, при "совєтах" давно б відправили на сибір за такі слова
Анонім Показати IP 15 Січня 2019 23:31
Московські скрєпи вони такі.
ххх Показати IP 16 Січня 2019 00:06
как написано- будут церкви с золотими куполами, да не будет Духа Святого в них,ччитайте библию может Бог вам глаза протрет и вразумит,если еще не поздно,начало гонений на православних уже началось дай Боже нам сили вистоять до конца в вере!!!
Василь до ххх Показати IP 16 Січня 2019 07:52
То треба було заїхати тобі в лавру і щоб виникло бажання поставити свічку та подати записку за здоров'я, ось де Було гоніння, коли москальський служка біг через весь храм і кричав фразу типу я вам і детей не дам к причастию подвести. А кожне ім'я перераховувала бізнесмена і ціну сотнями грн. виставляла, при цьому тричі перепитавши в ім'я священника з церкви куди ходиш. А самі на туарегах по лаврі розїзджають. Зажрались бізнесмени, отримав людям і надоїло. А в Українській церкві завжди так було - прийшов молись, а не путлеру служби як в МП.
Микола Показати IP 16 Січня 2019 00:21
Порошенко обманював.обманює і буде обманювати. І всі вони обманювали обманюють і будуть обманювати сіючи смуту в людські серця. Приналежність людини до тої чи іншої конфесії не рятує людську душу. Врятувати душу може тільки Господь Ісус Христос а не політики і високопоставлені архієреї з якої конфесії вони не були б.
Анонім Показати IP 16 Січня 2019 07:05
По суті, Україна зараз - це дві штучно з'єднані країни: націоналістичний захід і проросійський схід. Розпад неминучий і піде тільки на благо, інакше кров буде литися нескінченно
Анонім Показати IP 16 Січня 2019 12:15
Запоребрикові боти намагаються створити картинку невдоволення волинян Томосом. Зря стараетесь ушлепки, дураков хавающих сказки первого анала РФ у нас еденици.
ххх до Анонім Показати IP 16 Січня 2019 18:16
НУ ДА ЕСЛИ ЧЕЛОВЕК ДУМАЕТ НЕ ТАК КАК ВИ ПОРОХОБОТИ-ТО ОН РУКА КРЕМЛЯ, ЛЮДЯМ ПЛАТИТЬ ЗА ХАТУ НЕТУ ЧЕМ ,КУШАТЬ КУПИТЬ ЗА ЧТО ,ЗА ТО ИМ ТОМАС ПРИВЕЗЛИ ТЕПЕРЬ ЗАЖИВЕМ УРА)))
Укр до ххх Показати IP 17 Січня 2019 08:19
Меньше капса, больше грамматики и орфографии, скрепный. Безграмотных всерьёз не воспринимают
Лучанин до Укр Показати IP 17 Січня 2019 15:55
Йому зайва хромосома заважає

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus